مجله اینترنتی سپیدار

۱۴ مطلب در فروردين ۱۴۰۱ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

مواد لازم کلوچه فومن

 

آرد نان                                     

            

۳۵۰ گرم                                                                 

کره

 

۷۰ گرم

تخم مرغ

 

۱ عدد

شیر ولرم

 

½ لیوان

نمک

 

½ قاشق چایخوری

شکر

 

۳ قاشق غذاخوری

خمیر مایه فوری

 

۱ قاشق غذاخوری

مواد میانی کلوچه

 

آرد                                           

      

۱۲۰ گرم                                                         

شکر

 

۲۰۰ گرم

روغن مایع

 

۲۰ گرم

کره

 

۱۰ گرم

روغن صاف

 

۴۵ گرم

گردوی آسیاب شده

 

۳۰ گرم

پودر دارچین

 

۱ قاشق غذاخوری

پودر هل

 

½ قاشق چایخوری

وانیل

 

½ قاشق چایخوری

جوز هندی

 

¼ قاشق چایخوری

 

طرز تهیه کلوچه فومن

مرحله اول

برای تهیه کلوچه فومن ابتدا خمیر مایه را به همراه ۱ قاشق از شکر و شیر ولرم داخل یک لیوان بزرگ ترکیب می کنیم، سپس درب لیوان را می پوشانیم و آنرا به مدت ۱۰ دقیقه کنار می گذاریم تا خمیر مایه فعال شده و پف کند.

 

مرحله دوم

در این مرحله تخم مرغ را به همراه باقیمانده شکر و کره هم دمای محیط داخل یک کاسه مناسب می ریزیم، سپس با همزن مخلوط می کنیم تا مواد یکدست شوند. در ادامه خمیر مایه عمل آمده را به کاسه اضافه می کنیم.

 

مرحله سوم

مجددا مواد را کمی مخلوط می کنیم تا یکدست شوند، سپس آرد و نمک را با هم ترکیب می کنیم و روی مواد به صورت کنترل شده الک می کنیم تا خمیری بسیار نرم و لطیف شکل بگیرد که به دست نچسبد.

 

مرحله چهارم

زمانی که دیگر خمیر به دست نچسبید، اضافه کردن آرد را متوقف می کنیم. در ادامه خمیر رابه سطح کار منتقل می کنیم و به مدت ۱۰ دقیقه ورز می دهیم، سپس یک کاسه بزرگ را با روغن به خوبی چرب می کنیم.

 

مرحله پنجم

در این مرحله خمیر را چونه می گیریم و درون کاسه قرار می دهیم، سپس روی کاسه را با سلفون می پوشانیم و به مدت یک تا یک ساعت و ۳۰ دقیقه در فضای محیط قرار می دهیم تا خمیر استراحت کند و حجمش دو برابر شود.

 

مرحله ششم

در این فاصله مایه میانی کلوچه را درست می کنیم. برای این منظور آرد را الک می کنیم و داخل یک تابه مناسب می ریزیم، سپس تابه را روی حرارت قرار می دهیم و به مدت ۵ دقیقه تفت می دهیم تا خامی آرد گرفته شود.

 

مرحله هفتم

پس از اینکه خامی آرد را گرفتیم، مجددا آنرا درون تابه الک می کنیم، سپس کره را به همراه روغن مایع و روغن صاف به تابه اصافه می کنیم و به خوبی ترکیب می کنیم تا مواد یکدست شوند. حالا شکر را به تابه اضافه می کنیم.

 

مرحله هشتم

شکر را به خوبی با مواد مخلوط می کنیم، سپس دارچین را به همراه پودر هل، دارچین، جوز هندی و وانیل به تابه اضافه می کنیم و مجددا مواد را ترکیب می کنیم، سپس مغز گردو را اضافه کرده و تابه را از روی حرارت کنار می گذاریم.

 

مرحله نهم

در این مرحله فر را با دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد روشن می کنیم تا کاملا گرم شود، سپس خمیر را پس از استراحت به سطح کار منتقل می کنیم و کمی ورز می دهیم. در ادامه خمیر را به چونه های ۹۰ تا ۱۰۰ گرمی تبدیل می کنیم.

 

مرحله دهم

حالا مقداری از مایه میانی را روی خمیر قرار می دهیم و آنرا جمع می کنیم، سپس با دست خمیر را پهن می کنیم. در ادامه سینی فر را با کاغذ روغنی پوشش می دهیم و خمیرهای آماده شده را درون سینی فر قرار می دهیم.

 

مرحله یازدهم

در این مرحله با مهر مخصوص کلوچه فومن روی خمیرها را مهر می کنیم. برای رومال کلوچه های کمی زعفران دم کرده را با ۱ زرده تخم مرغ و ۱ قاشق غذاخوری شیر ترکیب می کنیم، سپس روی کلوچه ها را رومال می کنیم.

 

مرحله دوازدهم

در صورت تمایل مقداری کنجد یا تخم خرفه روی کلوچه ها می پاشیم. در ادامه روی کلوچه ها را سوراخ می کنیم تا بیش از حد پف نکنند. حالا سینی را به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه درون فر قرار می دهیم تا کلوچه ها بپزند.

 

مرحله سیزدهم

پس از اینکه کلوچه ها به طور کامل پختند، گریل فر را روشن می کنیم تا روی کلوچه ها خوشرنگ شود. سپس کلوچه ها را از فر خارج می کنیم و اجازه می دهیم خنک شوند. در پایان کلوچه ها در ظرف مورد نظرمان می چینیم و سرو می کنیم.

امیدوارم که لذت برده باشید

  • مجله سپیدار
  • ۰
  • ۰

مواد لازم برای تهیه سالاد سزار

مواد لازم                                       

     

میزان لازم                                                                 

کاهو

 

1 بوته

سینه مرغ

 

4 عدد

نان تست

 

2 عدد

روغن زیتون و سیر

 

به میزان لازم

نمک و فلفل سیاه 

 

به میزان دلخواه

گوجه گیلاسی 

 

به میزان دلخواه

نکته : اگر برای تهیه سالاد سزار از فیله مرغ استفاده می کنید باید میزان فیله به تعداد نفرات باشد.

مواد لازم برای طرز تهیه سس سالاد سزار:

مواد لازم                                   

      

میزان لازم                                                                     

پنیر پارمزان رنده شده

 

6 قاشق غذا خوری

سرکه بالزامیک

 

3 قاشق غذا خوری یا بیشتر بسته به ذائقه

سیر

 

2 حبه

سس مایونز

 

3 قاشق غذا خوری

سس خردل

 

1 قاشق غذا خوری

آب لیمو ترش

 

1 عدد

نمک و فلفل سیاه

 

به میزان دلخواه

روغن زیتون

 

3 قاشق چایخوری

طرز تهیه سس سزار

مرحله اول : 

برای تهیه سس سالاد سزار ابتدا باید سیر را به صورت ریز ریز رنده کنید و در کاسه ای که می خواهید سس را در آن تهیه کنید بریزید. 

 

مرحله دوم : 

به سیر رنده شده سس مایونز را اضافه کرده و خوب هم بزنید  تا سس مایونز رقیق شود. 

 

مرحله سوم : 

سس خردل را نیز به سس مایونز اضافه کرده و هم بزنید. 

 

مرحله چهارم : 

ادویه ها را به همراه آب لیمو ترش نیز به سس اضافه کنید. توجه داشته باشید که می توانید در این مرحله از میزان کمتری آب لیمو ترش استفاده کنید این کار کاملا ذائقه ای می باشد. 

 

مرحله پنجم : 

سرکه بالزامیک را نیز به سس اضافه کنید. شما در این مرحله می توانید به میزان دلخواهتان سرکه بالزامیک اضافه کنید. زیرا برخی افراد طعم سرکه بالزامیک را نمی پسندند و ترجیح می دهند میزان کمتری سرکه استفاده شود و برخی افراد میزان بیشتری سرکه دوست دارند.

 

مرحله ششم : 

حال نصف میزان پنیر پارمزان را نیز به سس اضافه کنید ، میزان پنیر نیز سلیقه ای می باشد.

 

نکته : در سس سالاد سزار به جای سرکه از آبلیمو هم میتوان استفاده کرد.

طرز تهیه سالاد سزار

مرحله اول : 

برای تهیه سالاد سزار ابتدا فیله مرغ را در (روغن زیتون، نمک و فلفل، 1 حبه سیر رنده شده) بخوابانید و ماساژ دهید تا مزه دار شود. کنار بگذارید تا کمی مواد به خورد فیله ها برود.

 

مرحله دوم : 

در ظرف کوچکی 1 حبه سیر را با روغن زیتون ترکیب کنید تا مخلوط شوند. در ادامه نان تست را به صورت مربع های متوسط برش دهید و با کمک برس نان تست ها را چرب کنید. 

 

مرحله سوم : 

سینی فر را کاغذ روغنی بگذارید سپس نان تست ها را داخل سینی فر بچینید و برای 5 الی 10 دقیقه داخل فر  قرار دهید تا سوخاری شود. راه های دیگری برای سوخاری کردن نان وجود دارد شما می توانید برای این کار از مایکروویو ، توستر و یا حتی ماهیتابه استفاده کنید.

 

مرحله چهارم : 

 فیله مرغ مزه دار شده را با حرارت بالا در تابه سرخ کنید و این نکته را در نظر داشته باشید که حتما باید شعله گاز حرارت بسیار بالایی داشته باشد تا سینه مرغ به خاطر از دست دادن آب سفت نشود. پس از اینکه فیله ها را سرخ کردید می توانید فیله ها را به صورت نواری خرد کنید و یا اینکه به صورت مربعی خرد کنید.

 

مرحله ششم : 

سعی کنید از کاهو پیچ استفاده کنید و اگر از کاهو معمولی استفاده کردید سعی کنید بیشتر از مغز کاهو استفاده کنید تا کاهو تیره نباشد. حال کاهو ها را به صورت متوسط خرد کنید بخیسانید تا تمیز شود. پس از اینکه تمیز شد آبکشی کنید و اجازه دهید تا آب آن خشک شود. 

 

مرحله هفتم : 

کاهو را درون ظرفی که می خواهید سالاد را در آن سرو کنید بریزید سپس نان سوخاری را به آن اضافه کنید. 

 

مرحله هشتم : 

مرغ خرد شده را به همراه گوجه گیلاسی روی سالاد سزار بگذارید. شما می توانید نصف فیله مرغ را با کاهو ترکیب کنید و نصف دیگر را روی سالاد سزار تزیین کنید. 

 

مرحله نهم : 

سس سالاد سزار را روی سالاد بریزید و در ادامه نصف پنیر پارمزان را که نگه داشته اید را روی سالاد بریزید سپس سالاد را سرو کنید. میزان پنیر پارمزان و سرکه بالزامیک در این مرحله دلخواه است. 

 

نکاتی در مورد سالاد سزار :

برای تهیه سس سالاد سزار از سس هزار جزیره نیز میتوانید استفاده کنید زیرا طعم خوبی را به سالاد شما خواهد داد.

 

شما میتوانید به جایسیر تازه از پودر سیر استفاده کنید.

 

 خیار و هویج ترکیب رنگی سالاد سزار را تغییر میدهد و نباید از آنها استفاده کرد. 

روی نان های تست خرد شده سس نزنید زیرا باعث نرم شدن  تکه های نان شده و تردی نان ازبین می رود.

 

کاهو پیچ یا کاهوی رسمی مناسب ترین کاهو برای سالاد سزار است و باید آن ها را درشت تر خرد کنید. 

 

سالاد را با دست و به آرامی مخلوط کنید. و در آخر پنیر پارمسان رنده شده را رویش بریزید.بسیاری از افراد سرکه بالزامیک را جداگانه روی سالاد می ریزند این کار کاملا سلیقه ای است.

 

شما می توانید فیله ها را مانند مرغ سوخاری تهیه کنید. و یا اینکه مرغ را گریل کنید.

 

با توجه به ذائقه خودتان میتوانید افزودنی های مناسب را به آن اضافه کنید

 

امیدوارم لذت برده باشید.

  • مجله سپیدار
  • ۰
  • ۰

مواد لازم برای ۴ نفر

 

شیر                                                         ۲٫۵ لیوان                                                              

قارچ

 

۲۰۰ گرم

کره

 

۲۵ گرم

آب مرغ

 

۲٫۵ لیوان

جو پرک

 

½ پیمانه

آرد سفید

 

۱ قاشق غذاخوری

خامه صبحانه

 

۲ قاشق غذاخوری

هویج

 

۱ عدد

جعفری

 

چند برگ

لیمو ترش

 

۱ عدد

نمک و فلفل سیاه

 

به مقدار کافی

روغن

 

به مقدار کافی

 

طرز تهیه سوپ شیر

مرحله اول

برای تهیه سوپ شیر ابتدا کره را داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم، سپس قابلمه را روی حرارت قرار می دهیم تا کره ذوب شود. در همین حین قارچ را به صورت ورقه ای خرد کرده و به قابلمه اضافه می کنیم.

 

مرحله دوم

در حین تفت دادن قارچ ها، ۱ قاشق غذاخوری آب لیمو ترش اضافه می کنیم تا رنگ قارچ ها سیاه نشود. تفت دادن قارچ ها را تا زمانی که آب اضافی شان کشیده شود ادامه می دهیم، سپس آرد را به قابلمه اضافه می کنیم.

مرحله سوم

در این مرحله آرد را به خوبی تفت می دهیم تا بوی خامی آن به طور کامل گرفته شود، سپس آب مرغ را کم کم اضافه کرده و مواد را هم می زنیم تا آرد گلوله نشود. در ادامه هویج را پوست گرفته و با رنده درشت رنده می کنیم.

مرحله چهارم

حالا هویج را به همراه جوپرک و شیر هم دمای محیط به قابلمه اضافه کرده و مخلوط می کنیم تا مواد یکدست شوند. توجه داشته باشید که برای تهیه سوپ شیر حتما باید از شیری استفاده شود که قبلا جوشیده شده باشد.

مرحله پنجم

در این مرحله مقداری فلفل سیاه به قابلمه اضافه کرده و اجازه می دهیم مواد سوپ با حرارت ملایم بپزند. در حین پخت سوپ، درب قابلمه را باید به صورت نیمه باز بگذاریم و سوپ را هر چند دقیقه یک بار هم بزنیم تا ته نگیرد.

مرحله ششم

پس از اینکه جو پرک به طور کامل باز شد و سوپ حالت کرم مانند گرفت، خامه را درون یک کاسه مناسب می ریزیم، سپس یک ملاقه از سوپ به خامه اضافه کرده و با هم ترکیب می کنیم تا به خوبی با هم یکدست شوند.

مرحله هفتم

در این مرحله خامه را نیز به سوپ اضافه کرده و به خوبی مخلوط می کنیم تا با دیگر مواد یکدست شود. پس از اضافه کردن خامه، طعم سوپ را می چشیم و در صورت نیاز مقداری نمک و ادویه اضافه می کنیم.

مرحله هشتم

حالا جعفری تازه را خرد کرده وبه سوپ اضافه می کنیم، سپس قابلمه را از روی حرارت کنار می گذاریم. در نهایت سوپ را درون ظرف دلخواه می کشیم و با برش های لیمو و جعفری خرد شده تزیین کرده و سرو می کنیم.

 

 

امیدوارم لذت برده باشید.

  • مجله سپیدار
  • ۰
  • ۰

مواد لازم برای ۴ نفر

 

فیله ماهی                               

        

۴ تکه                                                                    

پیاز

 

۲ عدد

تمبر هندی

 

۲۰۰ گرم

سیر

 

۶ حبه

گشنیز

 

۳۰۰ گرم

شنبلیله

 

۵۰ گرم

نمک و فلفل سیاه

 

به اندازه کافی

زردچوبه و روغن

 

به اندازه کافی

 

دستور پخت قلیه ماهی

مرحله اول

برای تهیه قلیه ماهی خوشمزه و مخصوص ابتدا قطعات ماهی را تمیز می کنیم سپس روی دو سمت ماهی ها مقداری نمک و فلفل سیاه می ریزیم و آنها را کنار می گذاریم. در ادامه گشنیز و شنبلیله را پس از پاک کردن می شوییم.

 

مرحله دوم

سپس آبکشی می کنیم، در ادامه گشنیز و شنبلیله را  به صورت ساطوری ریز خرد می کنیم و کنار می گذاریم. در این مرحله پیاز را به صورت نگینی خرد می کنیم و به همراه مقداری روغن در یک قابلمه مناسب تفت می دهیم تا پیاز نرم و شفاف شود.

 

مرحله سوم

در این مرحله مقداری زردچوبه به قابلمه اضافه می کنیم و مجددا تفت می دهیم تا پیاز و زردچوبه یکدست شوند. در ادامه سیرها را به صورت خیلی ریز خرد کرده و به پیاز اضافه می کنیم. سیر را خیلی زیاد نباید تفت داد چون سریع می سوزد.

 

مرحله چهارم

پس از اینکه سیر هم کمی تفت دادیم گشنیز و شنبلیله خرد شده را اضافه می کنیم و خوب سرخ می کنیم تا رنگشان کمی تغییر کند و تیره تر شود. در ادامه سبزیجات را خوب تفت می دهیم تا آب بیندازند و آبشان تبخیر شود.

 

مرحله پنجم

در این مرحله نصف لیوان آب جوش به قابلمه اضافه می کنیم و اجازه می دهیم سبزیجات به طور کامل پخته شوند. در ادامه پس از ۱۵ دقیقه تمرهندی را با ۱ لیوان آب مخلوط می کنیم تا رقیق شود، سپس آنرا به طور کامل صاف می کنیم.

 

مرحله ششم

در این مرحله تمرهندی را به همراه ۲ لیوان آب جوش دیگر به قابلمه اضافه می کنیم و اجازه می دهیم خورش با حرارت ملایم جا بیفتد. در صورتی که تمرهندی در دسترس ندارید می توانید از رب انار ترش هم برای تهیه این خورش استفاده کنید.

 

مرحله هفتم

در ۳۰ دقیقه پایانی پخت قلیه ماهی ، قطعات ماهی را با مقداری روغن تفت می دهیم تا حالت ظاهری خود را حفظ کنند سپس به خورش اضافه می کنیم. پس از اینکه خورش روغن انداخت و جا افتاد آنرا به همراه برنج سرو می کنیم.

نکات طرز تهیه قلیه ماهی

قلیه ماهی با تن ماهی

اگر طعم ماهی تازه را دوست ندارید می توانید از تن ماهی برای تهیه این خورش جنوبی استفاده کنید. با این روش خورش شما خیلی سریع تر هم آماده می شود. تن ماهی را می توانید در پایان پخت خورش یا اینکه پس از کشیدن خورش در خورش خورش به آن اضافه کنید.

 

امیدوارم لذت برده باشید.

 

 

  • مجله سپیدار
  • ۰
  • ۰

مواد لازم برای تهیه دو شیشه شربت

یک کیلوگرم آلبالوی بدون هسته

۱٫۵ تا ۲ کیلوگرم شکر

یک پیمانه آب

طرز تهیه و دستور پخت

مرحله اول:

 آماده‌سازی آلبالو: آلبالوها را به‌خوبی بشویید، ساقه آن‌ها را جدا کنید و با استفاده از یک نی یا هسته‌گیر، هسته‌های آن‌ها را دربیاورید.

مرحله دوم: 

یک قابلمه مناسب بردارید و در آن به‌صورت لایه‌ای، یک لایه آلبالو و یک لایه شکر بریزید تا موادتان تمام شود. سپس درب آن را ببندید و قابلمه را به‌مدت ۱۲ تا ۴۸ ساعت در یخچال قرار دهید.

مرحله سوم:

قابلمه را از یخچال دربیاورید. در این مرحله آلبالوهای شما آب انداخته‌اند. یک لیوان آب جوش روی آلبالوها بریزید و قابلمه را روی یک شعله پخش‌کن روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا شکر کم کم آب شود و آلبالوها از کناره شروع به جوشیدن کنند.

مرحله چهارم:

آلبالوها را با استفاده از یک قاشق چوبی از کناره ظرف به‌سمت وسط ببرید و جابه‌جا کنید تا شکر کاملا آب شود. هم زدن را به‌آرامی انجام دهید و سعی کنید که آلبالوها را فشار ندهید.

مرحله پنجم:

شربت در این مرحله شروع به کف کردن و بالا آمدن می‌کند. کف صورتی رنگ روی شربت را با استفاده از یک قاشق به‌صورت مداوم جمع کنید تا یک شربت شفاف و خوش‌رنگ داشته باشید. 

 

 

مرحله ششم:

پس از گذشت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه از پخت آلبالوها، با استفاده از یک کفگیر سوراخ‌دار، آلبالوها را جدا کنید و کفگیر را در دستتان تکان دهید تا شیره کاملا از آلبالو جدا شود.

مرحله هفتم:

شربت باید حدود ۱۰ دقیقه دیگر بجوشد تا به قوام مورد نظر برسد.

مرحله هشتم:

شعله گاز را خاموش کنید و بلافاصله شربت را از یک صافی ریز یا پارچه رد کنید تا تفاله‌های آلبالو از شربت جدا شود.

مرحله نهم:

اجازه دهید تا شربت کاملا خنک شود. سپس آن را در شیشه بریزید و در یخچال نگهداری کنید.

مرحله دهم:

برای سرو، مقدار مناسبی از شربت آلبالو را در لیوان بریزید و مابقی را با آب و یخ پر کنید.

امیدوارم لذت برده باشید.

  • مجله سپیدار
  • ۰
  • ۰

مواد لازم برای آش شله قلمکار

گوشت گوساله                     

 

500 گرم                                                                         

سبزی آش خرد شده

 

500 گرم

نخود

 

1 پیمانه

عدس

 

1 پیمانه

برنج نیم دانه

 

1/2 پیمانه

گندم

 

1/2 پیمانه

لوبیا چیتی

 

1/2 پیمانه

پیاز

 

4 عدد

سیر

 

2 حبه

سیر داغ

 

به میزان لازم

پیاز داغ

 

به میزان لازم

نعنا داغ

 

به میزان لازم

نمک، فلفل، زرد چوبه

 

به میزان لازم

دستور پخت آش شله قلمکار

طرز تهیه شله قلمکار اصل

حبوبات را بنا به زمان پختشان شسته و داخل کاسه ای می ریزیم و از 24 ساعت قبل از پخت آش با آب خیس کرده و در این زمان چندین بار آب آن را عوض می کنیم.

 

مرحله دوم: پخت گوشت

گوشت را داخل قابلمه مناسبی ریخته و به همراه سیر و یک عدد پیاز خلالی شده به آن می افزاییم به همراه کمی فلفل، زردچوبه و آب اجازه می دهیم تا کاملا پخته شود.

 

مرحله سوم: پخت حبوبات آش

ابتدا نخود را به همراه چند قاشق پیاز داغ و 8 لیوان آب روی حرارت گذاشته اجازه دهید تا کاملا پخته شود. نخود که نیم پز شد، لوبیا چیتی را افزوده و اجازه دهید تا لوبیا هم پخته شود، اواسط پخت لوبیا عدس را بیفزایید در نهایت کلیه حبوبات به خوبی پخته و نرم شوند.

 

مرحله چهارم: پخت گندم

گندم را به همراه 4 لیوان آب روی حرارت قرار می دهیم تا بپزد. پخت گندم که کامل شد، برنج را افزوده و اجازه می دهیم تا کاملا پخته شود.

 

مرحله پنجم: مخلوط کردن کلیه مواد

داخل قابلمه بزرگی آب گوشت پخته شده را ریخته حالا به ترتیب سبزی، حبوبات پخته شده را به همراه گندم و برنج افزوده و اگر میزان آب آش کم بود کمی آب افزوده زیرا تا زمان جا افتادن آش دوباره تبخیر می شود.

 

مرحله ششم: افزودن گوشت

حالا گوشت پخته شده را با دست ریش ریش کرده مقدار کمی برای تزئین گذاشته و باقی مانده را به همراه 5 قاشق غذاخوری پیاز داغ داخل آش می ریزیم. این آش شله قلمکار از این مرحله به بعد باید به مدت 2 تا 3 ساعت روی حرارت بماند تا کلا جا افتاده شود بهتر است در این زمان مدام هم زده شود تا نرم و کشدار شود.

 

مرحله آخر: سرو آش شله قلمکار

آش شله قلمکار جا افتاده را در ظرف زیبایی ریخته و با نعنا داغ، سیر داغ، پیاز داغ، کشک و گوشت ریش شده تزئین کرده و نوش جان کنید.

 

نکات مهم و فوت و فن طرز تهیه آش شله قلمکار

سبزی این آش متشکل از مرزه، ریحان، گشنیز، جعفری و نعنا به میزان مساوی از هر کدام را با هم مخلوط کرده و خرد می کنیم.

نکته مهم در پخت این آش هم زدن در مرحله دوم پخت می باشد. که همه مواد تقریبا له می شوند.

این آش را 6 ساعته می توان پخت ولی وقتی این آش را برای نذری طبخ می کنند آش به اندازه 3 اذان باید روی حرارت باشد.

راز خوشمزگی آش شله قلمکار

آب آش را از عصاره قلم یا ماهیچه تامین کنید.

از پیاز داغ زیادی در آش استفاده کنید.

 

امیدوارم لذت برده باشید.

  • مجله سپیدار
  • ۰
  • ۰
مواد لازم برای ۳ نفر

آلبالو بدون هسته                                                                 

 

یک و نیم لیوان                                                                                            

برنج 

 

دو و نیم پیمانه

مرغ تکه شده

 

به تعداد دلخواه

زعفران دم کرده

 

۱ استکان

خلال پسته و بادام

 

برای تزیین

پیاز

 

۱ عدد

روغن

 

کمی

نمک

 

به مقدار لازم

 

طرز تهیه آلبالو پلو مجلسی با مرغ

مرحله اول

برای تهیه البالو پلو  با گوشت مرغ در ابتدای کار، پیاز را شسته و پوست می کنیم. سپس به صورت خلالی ریز خرد می کنیم. در ادامه یک قابلمه مناسب را با کمی روغن روی حرارت قرار می دهیم تا داغ شود.

مرحله دوم

سپس پیاز ها را به آن اضافه کرده و به خوبی تفت می دهیم تا سبک و طلایی شود. در ادامه تکه های مرغ را به پیاز اضافه کرده و در روغن خوب سرخ می‌ کنیم. نصف استکان از زعفران و کمی نمک را به آن اضافه می کنیم.

 سعی کنید از مرغ های نگینی شده استفاده کنید

مرحله سوم

زیر آن را خیلی کم می ‌کنیم تا مرغ با زعفران پخته و طلایی شود. آلبالو ها را با یک لیوان آب و نصف لیوان شکر می‌ گذاریم تا یک ربع بپزد و رنگ پس بدهد. حالا آلبالو ها را آبکش کرده و آب آن را به همراه ۲ لیوان آب به برنج خیس خورده اضافه می‌ کنیم.

 

مرحله چهارم

سپس روی شعله گاز قرار می‌ دهیم تا برنج نیم پز شود و آب آلبالو به خوردش برود. در آخر برنج را آبکش کرده و با آلبالو ها مخلوط می ‌کنیم و می‌ گذاریم به مدت ۴۵ دقیقه تا یک ساعت دم بکشد، سپس با خلال پسته و پلو زعفرانی تزئین می ‌کنیم.

 

امیدوارم لذت برده باشید.

  • مجله سپیدار
  • ۰
  • ۰

طرز تهیه فرنی

طرز تهیه فرنی با آرد برنج

یکی از انواع طرز تهیه فرنی، تهیه فرنی با آرد برنج است.

مواد لازم برای تهیه فرنی با آرد برنج عبارتند از:

چهار لیوان شیر

یک دوم استکان آب

یک دوم استکان گلاب

چهار قاشق غذاخوری شکر

چهار قاشق غذاخوری سر پر آرد برنج

یک دوم قاشق چایی خوری هل ساییده شده

مواد لازم برای تزئین

دارچین

خلال پسته

زعفران دم کرده

 

طرز تهیه فرنی با آرد برنج به صورت زیر است:

ابتدا چهار لیوان شیر سرد را داخل قابلمه با اندازه مناسب و ترجیحا نچسب بریزید و بعد آرد برنج را با شیر سرد مخلوط کنید تا گلوله گلوله نشود و  بعد شکر و هل را به شیر اضافه کرده و هم بزنید تا به خوبی مخلوط شوند. حال قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و مرتب هم بزنید تا ته نگیرد. پس از اینکه فرنی شما به کمی غلیظ شد و قوام گرفت گلاب اضافه کنید و بعد هم بزنید تا به غلظت مد نظر برسد و بعد در کاسه‌هایی که می‌خواهید سرو کنید ریخته و اجازه دهید خنک شود. برای تزئین فرنی خود از دارچین، خلال پسته و زعفران دم کرده استفاده کنید.

 

طرز تهیه فرنی با آرد برنج و بادام

فرنی بادام از دیگر انواع فرنی است که به دلیل وجود طعم بادام کمی متفاوت با فرنی ساده است.  خواص فرنی بادام شامل کاهش استرس، کنترل فشار خون، کنترل کم خونی و جلوگیری از بروز سرطان می‌شود. این طرز تهیه فرنی در ادامه برای شما ارائه می‌شود.

مواد لازم برای تهیه فرنی با آرد برنج و بادام عبارتند از

دو پیمانه شیر

نصف پیمانه گلاب

دو قاشق غذاخوری شکر

دو قاشق غذاخوری آرد برنج

دو قاشق غذاخوری آرد بادام

بیست و پنج گرم خلال بادام

 

مراحل طرز تهیه فرنی بادام به ترتیب زیر است:

مرحله اول

برای شروع یک ظرف با اندازه کوچک برداشته و خلال بادام را همراه با یک چهارم پیمانه گلاب را داخل آن بریزید. اجازه بدهید برای مدت زمان دو ساعت خلال بادام‌ها در گلاب خیس بخورند و طعم و عطر گلاب را به خود گرفته و کمی هم نرم شوند.

مرحله دوم

یک قابلمه مناسب( بهتر است که نچسب باشد) بردارید و شیر سرد را داخل آن ریخته و سپس آرام آرام‌ آرد برنج و آرد بادام را به کمک الک به شیر سرد اضافه کنید و مدام آرد برنج و آرد بادام و شیر را هم بزنید تا به خوبی با هم مخلوط شوند و آرد گلوله گلوله نشود.

مرحله سوم

در این مرحله قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و شکر را به قابلمه اضافه کنید و شروع به هم زدن کنید تا شکر به خوبی در فرنی بادام شما حل شود. در این مرحله خلا‌ل بادام‌ها را آبکش کرده و به مایه فرنی اضافه کنید.

مرحله چهارم

مواد فرنی را مدام روی حرارت هم بزنید تا به غلظت مد نظر برسد و ته نگیرد. فرنی را بعد از به غلظت رسیدن از روی حرارت برداشته و باقی مانده گلاب را به آن اضافه کنید و هم بزنید. منتظر شوید تا فرنی شما کمی خنک شود و سپس در ظرف‌های مد نظر خود کشیده و سرو کنید.

 

امیدوارم لذت برده باشید

  • مجله سپیدار
  • ۰
  • ۰

مواد لازم برای تهیه شیرینی بامیه ماه رمضان

 آرد  

۱ پیمانه (۱۲۵ گرم)                           

 

آب

 

۱ پیمانه (۲۵۰ سی سی)
تخم مرغ کوچک

۲ تا ۳ عدد

 

کره

۵۰ گرم

 

شربت بار

۲ قاشق سوپخوری

 

وانیل شکری

یک چهارم قاشق چایخوری

 

شربت بار (برای قرار دادن بامیه داخلش)

به مقدار لازم

 

آماده سازی:

 

زمان پخت:

 

مجموع زمان پخت:

 

مواد لازم برای تهیه شربت بامیه

شکر ۲ پیمانه

آب ۱ پیمانه

گلاب ۴ قاشق غذاخوری

آبلیمو ۱ قاشق سوپخوری یا جوهر لیمو ۱/۸ ( یک هشتم ) قاشق چایخوری

زعفران دم کرده ۲ قاشق سوپخوری

 

طرز تهیه بامیه ماه رمضان

بهتره اول شربت را تهیه کنین. سه چهار ساعت زودتر از تهیه بامیه آماده ش کنین تا کاملا خنک بشه.

ابتدا شکر، آب، گلاب و آبلیمو را در قابلمه ریخته و روی حرارت بذارید. اصلا هم نزنید تا زمانیکه کل مواد بجوشه و کف کنه.

بعد شعله رو ملایم کنید تا شکر کاملا حل بشه. با یه قلمو که به کمی آبلیمو آغشته کردید دور قابلمه رو تمیز کنید. چون اگه همین شکرها بعدا” داخل شربت بریزه باعث شکرک زدن می شه.

با یه قاشق چوبی ( نه قاشق فلزی ! ) اونو هم بزنید . و ببینید شکر حل شده باشه.

بعد زعفران و چن دونه هل و گلوکز رو اضافه کنید و اجازه بدین ۴ – ۳ دقیقه دیگه روی حرارت بمونه.

بین انگشتاتون تست کنین یکم باید چسبندگی داشته باشه. دقت کنید که زیاد نجوشه چون سرد بشه یکم سفت تر میشه.

شربت آماده است. کنار بگذارید تا حسابی خنک بشه.

 

طرز تهیه خمیر بامیه ماه رمضان 

 ابتدا آب و شربت بار و کره رو داخل قابلمه ریخته و روی حرارت ملایم قرار بدین.

 کره که حل شد و بمحض اینکه جوش های ریزی روی سطح آب اومد تمام آرد رو یک دفعه اضافه کنید .سریع شروع به همزدن کنید تا آرد جمع بشه.

نکته : حتما و حتما حرارت رو کم کنید .

 با پشت قاشق خمیر رو در داخل قابلمه یا ماهیتابه پخش کنید. تا زمانیکه از روی حرارت بردارید بایستی مدام اینکار را انجام بدین.تقریبا ۱۵-۱۰ دقیقه طول می کشه.

 بعد به ظرف دیگه ای منتقل کنید و اجازه بدین خمیر سرد بشه. در این فاصله دو سه بار خمیر رو زیر و رو کنید تا به سرد شدن اون کمک کنید.

 بعد از اینکه خمیر سرد شد تخم مرغ اول رو می ریزیم و با دست هم می زنیم. ممکنه اولش به نظرتون شل بیاد ولی با هم زدن خودش رو جمع می کنه. بعد تخم مرغ دوم رو اضافه کنید.

اگر خمیر سفت بود و قابلیت ماسوره زدن نداشت تخم مرغ سوم رو تو یه ظرف بشکونین. یکم هم بزنین. نصفشو بریزید. بعد با همزن چند دقیقه بزنین که کاملا مخلوط بشه.

مواد باید بین دو انگشت  چسبندگی داشته باشه و بشه ماسوره زد.

نکاتی که باید دقت کنیم 

 

حتما تخم مرغ کوچک باشه.

تعداد بامیه هایی که داخل روغن میندازیم نباید زیاد باشه یعنی تابه نباید پر باشه و بین بامیه ها فاصله باشه چون بخار بامیه ها باعث میشه ترم بشن.

بامیه رو خوب سرخ کنید تا قهوه ای تیره بشن و روشن نباشن.

حتما باید از گلوکز بی رنگ داخل شربت بامیه استفاده کنید. چون بامیه بدون گلوکز نرم میشه .

بعد پخت بامیه حدود هفت الی هشت ساعت روش رو نپوشونید و بدون رو کش داخل یخچال بزارین تا نرم نشن.

هر بار که خواستین بامیه رو داخل روغن بریزید از روی حرارت بردارین.

مهمترین قسمت بامیه داغ زدن هست که همون پختن خمیر روی حرارت که باید با شعله کم پخته بشه وآب درون خمیر تبخیر بشه.

شهد هم درکیفیت بامیه تاثیر زیادی داره اگر به خوبی قوام نیومده باشه بامیه نرم میشه اگر هم زیادی قوام بیاد بامیه شکرک میزنه.

چون بامیه تخم مرغ داره روغنش کف میکنه سعی کنید مرحله اول حجم زیادی بامیه بپزید و از قابلمه با ارتفاع بلند برای سرخ کردن استفاده کنید.

بامیه های که بعد از چندساعت نرم میشن به خوبی رو گاز پخته نشدن و یا شهد بخوبی قوام نیومده و یا با شعله بالا سرخ کردند!

برای درست کردن بامیه حتما از قیف پارچه ای استفاده کنید چون خمیر کمی سفته احتمال پاره شدن قیف هست!

برای اینکه بامیه هاتون فردای روزی که درست کردین هم هنوز مثل بامیه بازاری ترد و کرانچی باشه بیرونش، یه قاشق مرباخوری نشاسته ذرت توی مواد بریزین.

برای درست کردن بامیه نیاز به یک قیف و یک ماسوره هست.

بهتره قیف یکبار مصرف باشه چون شستن این خمیر کمی سخته.

ماسوره ای که باهاش بامیه درست می کنن به ماسوره آچاری معروفه.

در زمان بریدن بامیه سر قیچی را چرب کنید تا خمیر بامیه به قیچی نچسبد.

در یه قابلمه به مقدار لازم روغن بریزید ( بهتره سطح بامیه ها رو بپوشونه).

برای سرخ کردن بامیه نباید روغنش داغ باشه. پس همون اول داخل روغن سرد قیف رو فشار بدید و باقیچی مواد و بریزید و حتما حتما با حرارت کم سرخ کنید.

بامیه ها رو وقتی که روغن گرم شد و بالا اومدن هم بزنین تا یکنواخت سرخ بشن

بامیه ها باید کاملا سرخ و خشک بشن . نباید نرم باشن.

باز هم تکرار می کنم حرارت کم در سرخ کردن بامیه خیلی مهمه.

بعد از سرخ شدن کامل بامیه ها، بریزید تو صافی روغن اضافیش بره بعد همون طور داغ داخل شربت بار خنک بریزید تا شهد در اون نفوذ کنه (۲دقیقه کافیه).

بلافاصله بامیه ها رو با کفگیر از روغن توی شربت بندازین و داخل شربت فرو کنین و زیاد هم توش نذارین که خمیر نشه.

امیدوارم لذت برده باشید.

 

 

  • مجله سپیدار
  • ۰
  • ۰

مواد لازم برای ۶ نفر

گوشت گوسفند: ۶۰۰ گرم

پیاز: ۱ عدد بزرگ

برنج: ۴ پیمانه

رب گوجه فرنگی: ۳ قاشق غذاخوری

زعفران دم کرده: ۴ قاشق غذاخوری

پودر دارچین: ۱ قاشق غذاخوری

پودر هل: ۱ قاشق غذاخوری

خلال پسته: ۴ قاشق غذاخوری

خلال بادام: ۴ قاشق غذاخوری

گلاب: ۱ فنجان

روغن مایع: به مقدار لازم

زرشک: ۵ قاشق غذاخوری

شکر: ۱ قاشق غذاخوری

کره: ۵۰ گرم

آب: ۴ پیمانه

خلال پوست پرتقال: ۲ قاشق غذاخوری

نمک و زردچوبه: به مقدار لازم

ادویه مخصوص قیمه نثار: ۱ قاشق چایخوری

 

ترکیب ادویه پلویی برای قیمه نثار قزوینی مجلسی

پودر گل سرخ: ۴ قاشق غذاخوری

پودر دارچین: ۱ قاشق غذاخوری

زیره سیاه: ۱ قاشق غذاخوری

پودر زنجبیل: ۱ قاشق غذاخوری

هل سبز: ۲۰ عدد

میخک: ۲ عدد

جوز هندی: نصف یک عدد

طرز تهیه قیمه نثار مجلسی قزوینی

 

مرحله اول" گوشت را قیمه ای خرد کنید

برای درست کردن قیمه نثار قزوینی مجلسی ابتدا گوشت شسته شده و خشک شده را به صورت قیمه‌ای خرد کنید.

 

مرحله دوم" خلال پسته و بادام و پیاز داغ را آماده کنید

خلال پسته و بادام را در یک فنجان گلاب خیس کنید. بهتر است قطعات گوشت قیمه نثار زیاد درشت نباشند. پیاز را به صورت نازک خلال کنید و پیاز داغ فراوان درست کنید. اگر فکر می‌کنید یک عدد پیاز دیگر لازم است، یک پیاز متوسط دیگر اضافه کنید تا یک پیاز داغ پر و پیمان داشته باشید.

 

مرحله سوم" گوشت را با پیاز تفت دهید

بعد از این‌که پیازها سبک و کاراملی شدند، گوشت قیمه شده را اضافه کنید و خوب با پیاز تفت دهید. بعد از این‌که رنگ گوشت تغییر کرد و کمی تفت خورد، رب گوجه‌فرنگی را هم اضافه کنید و تفت دهید تا طعم خامی رب گرفته شود.

 

مرحله سوم" ادویه پلویی را اضافه کنید

ادویه پلویی را به گوشت اضافه کنید و باز هم تفت دهید. گوشت باید روی شعله بسیار ملایم گاز تفت داده شود تا ترد و آبدار باقی بماند. ۴ پیمانه آب را به ترکیب گوشت و رب اضافه کنید و اجازه دهید روی شعله ملایم گاز خوب جا بیفتد. خورشی که برای قیمه نثار درست می‌کنید باید حسابی غلیظ و جا افتاده باشد.

 

 

مرحله چهارم" پلو را آماده کنید

در این فاصله برنج را طبق دستور تمام پلوها در آب جوش بپزید و آبکش کنید. سپس برنج را با زعفران دم کرده به مقدار دلخواه دم کنید.

 

مرحله پنجم" خلال پوست پرتقال را آماده کنید

زمانی که برنج در حال دم کشیدن است خلال پوست پرتقال را آماده کنید. اگر می‌خواهید یک قیمه نثار به روش قزوینی‌های اصیل را داشته باشید حتما باید خلال پوست پرتقال داشته باشید. برای آماده کردن خلال پوست پرتقال ابتدا پوست پرتقال تازه را شسته و نازک خلال کنید. برای گرفتن تلخی پوست پرتقال آن را مقداری در آب جوش قرار دهید تا چند جوش بزند و سپس آبکش کنید.

مرحله ششم؛ زرشک را تفت دهید

حالا نوبت تفت دادن زرشک است. در این مرحله زرشک‌های شسته شده را با ۵۰ گرم کره و یک قاشق غذاخوری شکر کمی تفت دهید سپس خلال پوست پرتقال، خلال پسته و خلال بادام را هم اضافه کنید و کمی تفت دهید. بعد از این‌که خلال‌ها به همراه زرشک کمی تفت خوردند به مقدار دلخواه زعفران آب کرده اضافه کنید و صبر کنید تا آب تمام مواد کشیده شود سپس زیر شعله گاز را خاموش کنید.

 

مرحله هفتم؛ قیمه نثار را سرو کنید

زمانی که برنج دم کشید مقداری از برنج را از روی قابلمه بردارید و در یک بشقاب بریزید. برنج را در ظرف مورد نظرتان سرو کنید، روی آن مقداری کره آب شده بریزید و مخلوط گوشت خورش قیمه نثار که حسابی غلیظ و جا افتاده شده را دقیقا وسط برنج بریزید. یک بشقاب برنج را که جدا کرده بودید با خلال‌ها و زرشک تفت داده شده مخلوط کنید و روی قیمه نثار قزوینی حرفه‌ای و مجلسی را با آن تزیین کنید.

نکات مهم طرز تهیه قیمه نثار مجلسی قزوینی

* در برخی دستور پخت قیمه نثار در مرحله دم کردن برنج خورش قیمه نثار را لابه لای برنج می‌ریزند و با آن دم می‌کنند.

*قزوینی‌های قدیمی قیمه نثار را با سبزی خوردن میل می‌کنند. نوش جان.

*طرز تهیه قیمه نثار یزدی دقیقا شبیه همان قیمه نثار مجلسی است و گاهی به جای پودر دارچین و هل از عرق دارچین و عرق هل استفاده می‌کنند.

 

 

امیدوارم لذت برده باشید.

 

  • مجله سپیدار