مواد لازم برای آش شله قلمکار
گوشت گوساله
|
500 گرم |
سبزی آش خرد شده
|
500 گرم |
نخود
|
1 پیمانه |
عدس
|
1 پیمانه |
برنج نیم دانه
|
1/2 پیمانه |
گندم
|
1/2 پیمانه |
لوبیا چیتی
|
1/2 پیمانه |
پیاز
|
4 عدد |
سیر
|
2 حبه |
سیر داغ
|
به میزان لازم |
پیاز داغ
|
به میزان لازم |
نعنا داغ
|
به میزان لازم |
نمک، فلفل، زرد چوبه
|
به میزان لازم |
دستور پخت آش شله قلمکار
طرز تهیه شله قلمکار اصل
حبوبات را بنا به زمان پختشان شسته و داخل کاسه ای می ریزیم و از 24 ساعت قبل از پخت آش با آب خیس کرده و در این زمان چندین بار آب آن را عوض می کنیم.
مرحله دوم: پخت گوشت
گوشت را داخل قابلمه مناسبی ریخته و به همراه سیر و یک عدد پیاز خلالی شده به آن می افزاییم به همراه کمی فلفل، زردچوبه و آب اجازه می دهیم تا کاملا پخته شود.
مرحله سوم: پخت حبوبات آش
ابتدا نخود را به همراه چند قاشق پیاز داغ و 8 لیوان آب روی حرارت گذاشته اجازه دهید تا کاملا پخته شود. نخود که نیم پز شد، لوبیا چیتی را افزوده و اجازه دهید تا لوبیا هم پخته شود، اواسط پخت لوبیا عدس را بیفزایید در نهایت کلیه حبوبات به خوبی پخته و نرم شوند.
مرحله چهارم: پخت گندم
گندم را به همراه 4 لیوان آب روی حرارت قرار می دهیم تا بپزد. پخت گندم که کامل شد، برنج را افزوده و اجازه می دهیم تا کاملا پخته شود.
مرحله پنجم: مخلوط کردن کلیه مواد
داخل قابلمه بزرگی آب گوشت پخته شده را ریخته حالا به ترتیب سبزی، حبوبات پخته شده را به همراه گندم و برنج افزوده و اگر میزان آب آش کم بود کمی آب افزوده زیرا تا زمان جا افتادن آش دوباره تبخیر می شود.
مرحله ششم: افزودن گوشت
حالا گوشت پخته شده را با دست ریش ریش کرده مقدار کمی برای تزئین گذاشته و باقی مانده را به همراه 5 قاشق غذاخوری پیاز داغ داخل آش می ریزیم. این آش شله قلمکار از این مرحله به بعد باید به مدت 2 تا 3 ساعت روی حرارت بماند تا کلا جا افتاده شود بهتر است در این زمان مدام هم زده شود تا نرم و کشدار شود.
مرحله آخر: سرو آش شله قلمکار
آش شله قلمکار جا افتاده را در ظرف زیبایی ریخته و با نعنا داغ، سیر داغ، پیاز داغ، کشک و گوشت ریش شده تزئین کرده و نوش جان کنید.
نکات مهم و فوت و فن طرز تهیه آش شله قلمکار
سبزی این آش متشکل از مرزه، ریحان، گشنیز، جعفری و نعنا به میزان مساوی از هر کدام را با هم مخلوط کرده و خرد می کنیم.
نکته مهم در پخت این آش هم زدن در مرحله دوم پخت می باشد. که همه مواد تقریبا له می شوند.
این آش را 6 ساعته می توان پخت ولی وقتی این آش را برای نذری طبخ می کنند آش به اندازه 3 اذان باید روی حرارت باشد.
راز خوشمزگی آش شله قلمکار
آب آش را از عصاره قلم یا ماهیچه تامین کنید.
از پیاز داغ زیادی در آش استفاده کنید.
- ۰۱/۰۱/۲۴