مجله اینترنتی سپیدار

۲۱ مطلب در دی ۱۴۰۰ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰
I take after my mom به مامانم رقتم
I take after my dad به بابام رقتم
My nephew takes after me خواهر زادم به من رفته
Nope نه . نچ
No dice هرگز
No way نه امکان نداره
By no means به هیچ وجه
I mean منظورم اینه
I guess حدس میزنم
I regret پشیمونم
I doubt شک دارم
Im in the red بدهکارم
I feel blue پکرم
White lie دروغ مصلحتی
He is green with jealousy داره از حسادت میترکه
Bleck sheep of the family مایه ننگ خانواده
Useless به درد نخور
heartless سنگ دل
Im gone on you خاطرتو میخوام
I would die for you میمیرم برات

 

یه بعضی از اصطلاحات انگلیسی اشاره کردیم.

امیدوارم لذت برده باشید.

  • مجله سپیدار
  • ۰
  • ۰

مراحل به وجود امدن پاستووکوک

احسان مصطفوی، مدیر پروژه کارآزمایی بالینی پاستوکووک

به گفته مصطفوی این واکسن و یادآور آن از پلتفرم پروتئین نوترکیب استفاده می‌کنند و قسمت RBD پروتئین اسپایک ویروس به صورت نوترکیب تولید شده است و روی توکسوئید کزاز کنژوگه شده است و یک بستر آلومینیوم هیدروکساید به عنوان بستر تلفیقی این دو جز واکسن مورد استفاده قرار گرفته است. ما از ابتدا انتظار داشتیم این واکسن از ابتدا بتواند پاسخگویی خوبی از نظر ایمنی‌زایی و بی‌خطری داشته باشد.

وی افزود: در عین حال واکسن سوبرانا پلاس یا پاستوکووک پلاس دو جزء RBD  در کنار یکدیگر قرار گرفتند و آن هم در بستر آلومینیوم هیدروکساید است. ۵۰ میکروگرم از جز RBD در سوبرانا پلاس و ۲۵ میکروگرم در سوبرانا۲ استفاده شده است و این دو جز، جزءهای اصلی واکسن‌هایی هستند که در مطالعه مورد استفاده قرار گرفته است.

پاستوکووک حالا به عنوان یک واکسن ایرانی که به طور مشترک با کوبا ساخته شده، توانسته است شاخص‌های مهمی را به نام خود ثبت کرده و اولین واکسن در دنیاست که دُز یادآور به همراه دارد؛ ضمن اینکه قابلیت استفاده در افراد 3 تا 18 سال را نیز داراست.

ایران به عنوان یکی از 5 کشور مهم در واکسن سازی وارد این رقابت نفس گیر شد و چراغ واکسن سازی با خبر آغاز ساخت واکسن کووبرکت روشن شد.

البته این آغاز مسیری روشن در تولید ساخت واکسن کووید 19 در ایران بود؛ چراکه دانشمندان بسیاری در موسسات پژوهشی و علمی تلاشی مجدانه و شبانه روزی را آغاز کردند و نتیجه این اقدامات دلگرم کننده فعالیت 5 پلتفروم واکسن کرونا در ایران است.

واکسن پاستوکووک به عنوان یک واکسن ایرانی -کوبایی حاصل تعاملات و همکاری‌های دو کشور ایران و کوباست.

 در ایران انستیتو پاستور به عنوان قدیمی ترین مرکز واکسن سازی ایران و یکی از مهمترین مؤسسات واکسن سازی در دنیا کارهای تحقیقاتی و علمی خود را در مسیر ساخت واکسن آغاز کردند و در کشور کوبا نیز مؤسسه فینلای به عنوان یک از مهمترین موسسات در تولید واکسن فعالیت خود را دنبال کردند.

این واکسن شامل دو دز و یک دز یادآور یا بوستر است. واکسن پاستوکووک نوعی واکسن کونژوگه است. مراحل اول و دوم آزمایش انسانی این واکسن در کشور کوبا و مرحله سوم کارآزمایی بالینی با مشارکت دو کشور ایران و کوبا انجام شد؛ به طوری که مرحله سوم کارآزمانی در ایران در ۶ اردیبهشت سال جاری با حضور سعید نمکی وزیر سابق بهداشت در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با تزریق واکسن به چهار نفر آغاز شد.

به گفته رئیس انستیتو پاستور ایرانی بانک سلولی واکسن در ایران و در اختیار ماست و انتقال تکنولوژی هم صورت گرفته‌است و توان تولید هم برای ما وجود دارد. قرارداد ایران با کوبا تولید مشترک است و هر دو کشور می‌توانند به‌صورت مستقل اقدام به تولید واکسن کنند.

 

ویسنته ورز بنکومو رئیس انستیتو فینلای کوبا

در اوائل تابستان درنشستی خبری به محوریت همکاری‌های مشترک با ایران برای تولید واکسن کرونا اشاره کرده و گفته بود:کرونا سرآغاز همکاری جدید برای تولید واکسن علیه ویروسی ناشناخته با ایران بود و با توجه به تجربه‌ای که در سالیان گذشته برای پنوموکوک رقم زده بودیم فرصت خوبی بود که از تجربه آن برای واکسن کووید ۱۹ استفاده کنیم.

وی افزود: این همکاری مشترک بر پایه واکسنی است که در کوبا "سوبرانا۲" تولید و نامیده می‌شود و "پاستوکووک" که در ایران تولید و استفاده می‌شود و هدف گذاری این واکسن پیشگیری از بیماری و حتی پیشگیری از انتقال عفونت است

 

پاستوکووک یکی از بی خطرترین واکسن‌های دنیاست

رئیس انستیتو پاستور ایران با اشاره به ویژگی‌های خاص واکسن پاستوکووک، تصریح کرد: پاستوکووک واکسنی است که علاوه بر ایمنی خوبی که ایجاد می‌کند یکی از بی‌خطرترین واکسن‌های دنیا است؛ ضمن اینکه در گروه سنی زیر 18 سال مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ به طوری که یکی از ویژگی‌های آن این است که می‌توان از آن برای دانش‌آموزان استفاده کرد. 

قابلیت استفاده به عنوان دز یادآور برای همه واکسن‌های دنیا

بیگلری با تأکید بر اینکه افتخار داریم واکسنی مطمئن برای کودکان و بالغین عرضه کرده‌ایم، یادآور شد: با توجه به اینکه این واکسن می‌تواند یادآور واکسن در کسانی که قبلا به کرونا مبتلا شده‌اند باشد؛ به این شکل که می‌توان یک دز یادآور از آن استفاده کرد؛ ضمن اینکه از این واکسن می‌توان برای دزهای یادآور واکسن‌های دیگر استفاده کنیم.

 

امیدوارم لذت برده باشید.

 

 

  • مجله سپیدار
  • ۰
  • ۰

تلفن همراه که امروزه به عنوان وسیله‌ای ضروری به حساب می‌آید ابتدا سال 1973 مارتین کوپر به کمک شرکت موتورولا که وزن آن حدود 2 کیلوگرم بود و ابعادی در حدود 24 سانتی‌متر طول و 4.45 سانتی‌متر عرض داشت، معرفی شد.

اولین تلفن همراهی که ساخته شد اجازه ۳۰ دقیقه مکالمه به شخص را می‌داد که در آن زمان یک وسیله بی نظیر به حساب می‌آمد. این وسیله که ابتدا امکانات زیادی نداشت اما آغازگر تحولی نوین در تکنولوژی و ارتباطات شد.

۶ سال پس از آنکه تلفن همراه ساخته شد در سال ۱۹۸۱ ، شبکه‌ی تلفن آنالوگ وارد عرصه‌ی ارتباطات شد. ابتدا G1 به عنوان شبکه تلفن همراه معرفی شد و پس از آن در سال ۱۹۸۳ دیانا تاک اولین تلفن همراه که با شبکه‌ی G1 کار می کرد، معرفی کرد.

همان سال‌های ابتدایی با آنکه این وسیله امکانات زیادی نداشت اما افراد زیادی تمایل داشتند که آن را خریداری کنند و برای دریافت آن در صف انتظار می‌ایستادند. پس از آن در سال ۱۹۹۰ شبکه‌ی تلفن به G2 و G3 ارتقا پیدا کرد و تلفن همراهی که در این سال‌ها ساخته می‌شد، امکانات بیشتری نسبت به نمونه قبلی خود داشتند.

تلفن‌های همراه از زمانی که به بازار معرفی شدند تا به امروز بسیار پیشرفت کرده‌اند و مسیر متفاوتی را طی نموده اند.امروزه این وسایل به عنوان جزء جدایی ناپذیر از زندگی ما شناخته می شوند و روز به روز در حال توسعه و گسترش می باشند.

جالب است بدانید که در سال ۱۹۹۲ اولین اس‌ام‌اس جهان در کشور انگلستان ارسال شد. شخصی به نام نیل پپورث که ۲۲ سال سن داشت و توسعه دهنده مخابرات بود در واقع این سرویس پیام رسانی را برای شرکت Vodafone  ایجاد کرد. این پیام حاوی محتوای Merry Christmas بود و برای یکی از مدیران شرکت Vodafone  بنام ریچارد جارویس ارسال شد.

در سال ۱۹۹۶ خانواده های بریتانیا بیشترین میزان خرید گوشی های همراه را به نام خود ثبت کردند و این آمار به ۸۰ درصد رسید در واقع دلیل آن که خانواده‌های زیادی در این کشور تمایل داشتند تا گوشی همراه داشته باشند به خاطر راه اندازی پرداخت غیر قراردادی توسط شرکت Vodafone Prepaid  بود.

در سال ۲۰۰۰ نیز شرکت نوکیا گوشی همراه خود را به بازار عرضه کرد تعداد واحد فروش به ۱۲۶ میلیون رسید. همین طور در کشور ژاپن نوع دوربین دار آن به نام sharp J-SH04 وارد بازار شد. تنها مشکلی که وجود داشت این بود که این تلفن های همراه دوربین دار فقط در ژاپن قابل استفاده بودند. سپس در سال ۲۰۰۷ شرکت اپل گوشی موبایل خود به نام آیفون را به بازار عرضه کرد و در سال ۲۰۰۸ اولین موبایلی که با سیستم عامل اندروید کار می‌کرد معرفی شد.

در حال حاضر بزرگترین شرکت هایی که به تولید تلفن همراه می پردازند می‌توان اپل، سامسونگ، نوکیا، شیائومی و غیره را نام برد. طبق رقمی که در سال ۲۰۱۵ منتشر شد تعداد مشترکانی که از تلفن همراه استفاده می کردند ۴۵ میلیارد نفر می رسید زیرا بسیاری از افراد چند خط و اشتراک داشتند. همین طور تعداد گوشی هایی که در نیمه دوم سال ۲۰۱۵ به فروش رفت به بیش از ۳۴۰ میلیون دستگاه رسید که ۴۵ درصد این تعداد گوشی‌های هوشمند بودند.

در نتیجه تلفن های همراهی که تنها چند دکمه جهت شماره گیری و برای پیامک فرستادن را داشتند به گوشی‌های هوشمندی تبدیل شده‌اند که بسیاری از نیازهای روزانه‌ی افراد را برطرف میکند.

بر روی این گوشی های هوشمند سیستم عامل هایی از جمله اندروید، ios، و ویندوز فون نصب می‌شود و به کمک این سیستم عامل سخت افزار و نرمافزار با هم ارتباط برقرار کرده و می‌توان از نرم افزارهای بانکی و یا خرید و رزرو و آموزش استفاده کرد.

تمام تلفن های همراهی که امروز در بازار موجودند اجزای مشترکی دارند که به شرح زیر می باشد:

1- Cpu که پردازنده تلفن به حساب می آید

2- باتری که منبع تغذیه این دستگاه است و گوشی بر پایه آن روشن می‌شود.

3- صفحه کلید برای تلفن های ساده و صفحه نمایش لمسی برای تلفن های هوشمند که برای تعامل با تلفن به آن نیاز است.

4- سیم کارت و کارت های R-UIM

امیدوارم لذت برده باشید.

  • مجله سپیدار
  • ۰
  • ۰
نام پارچه توضیحات

 پارچه مخملی

 

 پارچه مخملی یکی از نرم ترین و صاف ترین پارچه ها در میان بقیه پارچه هاست. از این پارچه برای پیراهن، شلوار، روکش تخت، پرده و خیلی موارد دیگر استفاده می کنند. پارچه مخمل نسبت به پارچه ابریشم هیچ کم و کاستی ندارد و به دلیل کلاس بالا و قابل خرید بودن، تبدیل به محبوب ترین پارچه شده است.

پارچه مخملی کبریتی

سطح این پارچه صاف نیست و قسکت کمی از الیاف بر روی پارچه آمده اند، اما بر خلاف پارچه های دیگر که به این روش بافته می شود، نخ های پارچه مخملی کبریتی به طور مساوی برش خورده و شانه شده اند. اغلب اوقات تک رنگ هستند و برای ژاکت، بولیز و پیراهن استفاده می شود و نمای لوکسی به لباس می دهد.

 پارچه تریکو

پارچه تریکو به علت نوع بافت آن پارچه ای بسیار مقاوم است و برای لباس های ظریف مانند جوراب و لباس زیر به کار می رود.

 پارچه استرچ

پارچه استرچ، پارچه ی نرمالی است که از هر 4 جهت کش می آید. بیشترین استفاده از این پارچه در لباس شنا و لباس ورزشی بوده و همچنین پارچه استرچ، پارچه راحتیست و فرم بدن را به خوبی نشان می دهد. پارچه استرچ برای تیشرت نیز بسیار پرکاربرد است.

پارچه ملحفه

از این پارچه در درجه اول برای روکش تخت استفاده می گردد. پهنای این پارچه ها متغیر است اما پارچه ملحفه هایی که کیفیت مرغوبی دارند در اندازه های 64×58 (بافت ساده) و 60×72 (بافت دورو) یافت می شوند.

پارچه ساتن

پارچه ساتن را به عنوان جذاب ترین پارچه نام می برند و دلیل آن هم ظاهر عجیب و سطح نرم و صاف آن است. از این پارچه برای انواع لباس ها مانند بولیز، شلوار و لباس شب و… استفاده می شود. همچنین برای رو تختی و دکور خانه نیز به کار می رود. پارچه ساتن به دلیل براقیتی که دارد، بسیار با کلاس محسوب می شود. دلیل نرم بودن این پارچه به کار رفتن الیاف ابریشم یا ریون در آن است و در طیف وسیعی از رنگها موجود است.

پارچه نمدی

از پرس و گرما دادن به الیاف طبیعی مانند پشم یا خز حیوانات و فشردن آنها به یکدیگر، پارچه نمدی به وجود می آید. این پارچه دارای تار و پود نمی باشد.

پارچه جین

پارچه ی جین که همه ی ما با آن آشنایی داریم، برای درست کردن شلوار جین به کار می رود. 

در بافت تار و پود این پارچه، پود آن از دیر 2 یا بیشتر از 2 تار رد می شود که باعث ایجاد یک بافت مورب می شود که در همه ی جین ها مشترک است و از پشت پارچه قابل شناسایی است. از این طریق می توان فرق بین پارچه جین اصل و پارچه کتان داک را متوجه شد! برای رنگ رزی آن از رنگ ارگانیک آبی نیلی استفاده می شود. بافت کاملا واضح و قابلیت راحتی بسیار زیاد این پارچه، باعث شده که در دنیای فشن علاقه مندان زیادی داشته باشد.

پارچه کرپ

پارچه کرپ در یک جهت یا دو جهت تار و پود بافته می شود. بعضی اوقات بافت پارچه همانند سنگریزه می شود که علت آن در دو جهت بافتن آن است. پارچه کرپ از انواع نازک (سبک) تا کلفت (سنگین) تولید می شود. بافت آن، بافتی همانند ابریشم دارد و بر روی بدن خوب می نشیند. برای دوخت لباس،مانتو، بولیز، شال و روسری و وسایل خانه مانند کوسن مبل، از پارچه کرپ استفاده می شود.

پارچه چیت

پارچه چیت که شهرت جهانی آن به واسطه ی پرینت های گلدار روی آن است، به صورت تک رنگ یا چند زنگ در بازار یافت می شود. این پارچه از جنس کتان، پلی استر یا ریون بافته می شود. برای دامن، پیراهن، بولیز، پیژامه و پیش بند از پارچه چیت استفاده می شود.

 پارچه مخمل کبریتی

این پارچه از الیاف عمده پارچه تولید می شود. بعد از بافت آن، پشت پارچه را با چسب می پوشانند؛ که هنگام برش قسمت راه راه پارچه جدا نشود و فقط یک لایه از آن بماند.

پارچه چلوار

به پارچه ای می گویند که از نخ پنبه ای سفید نشده ، خام و بدون رنگ رزی ساخته می شود. این امر باعث شده که رنگ آن اکثر اوقات بژ روشن و جنس آن ضخیم و خشن باشد. پارچه چلوار با پرینت های تک رنگ یا چند رنگ که بر روی آن انجام می شود، شهرت یافته است. جنس این پارچه از 100% الیاف پنبه ساخته شده. پارچه چیت از تغییرات پارچه چلوار به وجود می آید.

 

 

امیدوارم لذت برده باشید.

  • مجله سپیدار
  • ۰
  • ۰

ترکیب برف با شیره

تاریخچه بستنی با برف شروع می‌شود.

تاریخ نگاران می‌گویند احتمالا از حدود قرن چهارم قبل از میلاد، برای درست کردن شکل ابتدایی بستنی، از کوه‌ها برف و یخ، جمع‌آوری و با شربت‌های شیرین ترکیب می‌شده‌ است؛ اولین دسر‌هایی که به این ترتیب درست می‌شده‌اند، در چین و ایران پیدا شده‌اند.

یونانیان باستان در قرن پنجم قبل از میلاد در بازار‌های آتن مخلوط برف با عسل و میوه می‌خوردند. در اواسط قرن شانزدهم دانشمندان کشف کردند که با مخلوط کردن نمک یا نیترات (نیترات پتاسیم) با یخ، می‌توان نقطه انجماد آب را کاهش داد. پیشتر تنها راه درست کردن دسر خنک، استفاده از یخ موجود در کوه‌ها بود، اما از آن به‌بعد سرآشپز‌ها توانستند مایعات را منجمد کنند و یک گام به درست کردن بستنی‌های امروزی نزدیک‌تر شوند.

ورود به دربار

از آن‌جایی‌که فن درست کردن بستنی‌های اولیه دراختیار عامه مردم نبود، این خوردنی محبوب تا مدت‌ها دسر ویژه خاندان سلطنتی به‌شمار می‌رفت. گفته می‌شود «نرون»، امپراتور روم، به گروهی از دوندگان حرفه‌ای دستور داده‌بود از کوه، یخ تازه بیاورند تا آشپز‌ها آن‌ها را با آب و میوه طعم‌دار کنند و چیزی شبیه بستنی درست شود. طبیعتا مردم عادی نمی‌توانستند خدمتکارانی به کوه‌ها بفرستند تا برای‌شان برف جمع کنند. پادشاه چین، «تانگ»، بین زیردستانش ۹۰ مرد یخی داشت که وظیفه آن‌ها تهیه یخ بود. آن‌ها یخ را با شیر گاومیش یا بز و آرد و کافور (بله، کافور!) ترکیب می‌کردند و پادشاه جزو معدود کسانی بود که می‌توانست این ترکیب را بچشد. «چارلز اول»، پادشاه انگلستان به سرآشپزش پول می‌داد تا دستورالعمل بستنی را از عموم مردم مخفی نگه دارد و در ایران هم تا مدت‌ها خوردن مخلوط گلاب و زعفران و رشته فقط در دربار پادشاهان ممکن بود.

شهرت جهانی پیداکردن

تا حدود قرن هجدهم، تولید و عرضه بستنی همچنان محدود و در دسترس عده اندکی بود. بالاخره با اختراع فریزر، تولیدکنندگان بستنی توانستند مقادیر بسیار زیادی از این خوردنی تهیه کنند که همین مسئله باعث کاهش چشمگیر قیمت بستنی شد. بعد از جنگ جهانی دوم، صنعت بستنی گسترش بیشتری پیدا کرد؛ طعم‌های متنوع‌تر به‌لطف اضافه کردن افزودنی‌های مختلف، باعث شد بستنی باز هم طرفداران بیشتری پیدا کند. در سال ۱۹۳۰ بستنی وارد فروشگاه‌های مواد غذایی شد و تا امروز پای ثابت یخچال‌های سوپرمارکتی و فریزر خانه‌ها بوده است.

امیدوارم لذت برده باشید.

  • مجله سپیدار
  • ۰
  • ۰

عملکرد لیزر موهای زائد چگونه می باشد؟

عملکرد لیزر موهای زائد یک روش غیر تهاجمی است که در آن پرتوهای متمرکز از نور لیزر رنگدانه را در یک فولیکول مو هدف قرار می دهند.

رنگدانه نور را جذب می کند و باعث می شود خود فولیکول آسیب ببیند. این آسیب توانایی رشد مو را مهار می کند.

آیا لیزر موهای زائد به پوست صدمه می زند؟

به طور معمول، متخصصان می گویند که لیزر موهای زائد به همان اندازه درد دارد که توسط یک نوار لاستیکی درد حس می شود. به عبارت دیگر ، ممکن است ناراحت کننده باشد، اما غیرقابل تحمل نیست. میزان دردی که احساس می کنید نیز تا حد زیادی به تحمل درد شخصی شما، و همچنین مساحت بدن لیزر شده بستگی دارد. مناطق حساس مانند خط آئرولا یا بیکینی ممکن است ملایم تر باشد. ممکن است به درخواست شما توسط تکنسین شما کرم های بی حسی تهیه شود و همچنین می توانید پیش از این مسکن مانند ایبوپروفن مصرف کنید.

چند جلسه نیاز دارم؟

بسته به نوع لیزر و نوع پوست و موی شما، ممکن است بین 5 تا 12 جلسه، نیاز به لیزر کردن داشته باشید. این لیزر تنها در موهایی که چرخه رشد را پشت سر می گذارند مؤثر است و همه موهای یک منطقه در همان زمان رشد نمی کنند. پس از اتمام جلسات ، ممکن است مجبور شوید برای معالجه منظم برای مراقبت های خود سالی یک بار به مطب پزشکتان مراجعه بفرمایید. نیازمند چند جلسه بودن، کاملا بستگی به عملکرد لیزر مو دارد.

آیا لیزر موهای زائد دائمی است؟

نتایج در افراد مختلف متفاوت است و برای اکثر افراد، لیزر موهای زائد رشد مو را به میزان قابل توجهی کند می کند، و همچنین باعث می شود که در آینده رشد خیلی کمتری داشته باشند. با این وجود ، لیزر موهای زائد اغلب به عنوان یک درمان دائمی برای رفع مو به بازار عرضه می شود، اما در نهایت بیشتر افراد به تعداد جلسات زیادی نیاز دارند. بعد از سری اول درمان ها، معمولاً مشتری ها مجبور هستند سالی یک بار بروند.

از آنجا که نتایج متناسب با رنگ پوست، رنگ مو و نوع درمانی که استفاده می شود متفاوت است ، مهم است که لیزر ایده آل را برای نیازهای خود پیدا کنید.

آیا لیزر موهای زائد ایمن است؟

درمان های لیزر موهای زائد به طور کلی بسیار بی خطر تلقی می شوند، اگرچه برخی از عوارض جانبی جزئی مانند قرمزی و سوزش ممکن است مشاهده شود. ممکن است از شما خواسته شود که پس از درمان، برای مدت کوتاهی از آفتاب گیری خودداری کنید و به طور آزادانه از ضد آفتاب استفاده کنید.

آیا قبل از لیزر کردن یا حین درمان باید کاری خاص انجام دهم؟

بهتر است از هر چیزی که مو یا پوست را تحت تأثیر قرار دهد جلوگیری کنید: اصلاح، اپیلاسیون، حتی قرار گرفتن در معرض آفتاب.

چه مناطقی از بدن را می توان با لیزر درمان کرد؟

  • صورت
  • گردن
  • سینه
  • زیر بغل
  • پاها
  • خط بیکینی

آیا لیزر برای PCOS مناسب است؟

اگر شما سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) دارید و علاقه مند به درمان آن با لیزر موهای زائد هستید، مهم است که قبل از شروع کار، درک کاملی از درمان و نتایج احتمالی داشته باشید. بسیاری از مراجعان به PCOS نتایج بسیار خوبی از درمان لیزر موهای زائد به دست می آورند و عملکرد و بازده لیزر مو بسیار موثر و بالا می باشد، و این می تواند اعتماد به نفس آنها را به میزان قابل توجهی بهبود بخشد. اگرچه نتایج برای بسیاری از مراجعین می تواند موفقیت آمیز باشد، برای حفظ کاهش رشد مو ، باید به طور مرتب به درمان ها ادامه دهند. از آنجا که یک وضعیت پزشکی موجود مانند PCOS بر رشد موهای بدن تأثیر دارد، تضمین نتیجه غیرممکن است، زیرا با وجود درمان های منظم برای لیزر موهای زائد، ممکن است افزایش مو ادامه یابد.

 

امیدوارم لذت برده باشید.

  • مجله سپیدار
  • ۰
  • ۰

۱. می‌توانید کمی از خودتان بگویید؟

یکی از سوالات رایج در مصاحبه های شغلی این است که آیا می‌توانید خودتان را معرفی کنید. این سوال در ظاهر ساده به نظر می‌رسد، اما بسیاری از افراد نمی‌توانند به درستی به این پرسش پاسخ دهند. یادتان باشد که پاسخ شما به این سوال بسیار مهم است زیرا روند مصاحبه را تعیین می‌کند.

اولین نکته‌ای که باید به خاطر داشته باشید این است که درباره‌ مسائل شخصی‌تان صحبت نکنید. 

 

۲. نقاط قوت خود را نام ببرید

برای پاسخ به این سوال، اگر قصد دارید فهرستی از صِفات مانند خونسرد و متفکر، دقیق و ریزبین، وقت‌شناس و … را برای مصاحبه‌کننده نام ببرید، بهتر است خودتان را خسته نکنید زیرا هر شخصی می‌تواند درباره خودش چنین ادعایی داشته باشد.

برای پاسخ به این سوال بهتر است درباره سه کاری که به خوبی از پسشان برمی‌آیید صحبت کنید و هر کدام را با ذکر یک نمونه توضیح دهید. برای مثال اگر فرد منظمی هستید

 

۳. آیا نقاط ضعف خود را می‌شناسید؟

از به‌کار بردن عباراتی مانند “من نقطه ضعفی ندارم” یا “نمی‌توانم نقطه ضعف خود را به شما بگویم” پرهیز کنید. به‌کار بردن چنین جملاتی در مصاحبه شغلی نشان‌دهندۀ این است که برای مصاحبه آماده نیستید. از طرف دیگر، برای اشاره به یک نقطه ضعف، با جملۀ “من خیلی کار می‌کنم” از خودتان تعریف نکنید.

به یاد داشته باشید که توانایی شناساییِ نقطه ضعف، یک مهارت بزرگ است. بر روی نقاطی از کارتان تمرکز کنید که نیاز به تقویت دارند. برای مثال شاید علاقه دارید برای یکی از مهارت‌هایتان آموزش ببینید. 

 

۴.چرا باید شما را استخدام کنیم؟

اگر فرد درستی برای موقعیت شغلی مورد نظر هستید، حتماً این نکته را بیان کنید. بااین‌حال، یادتان باشد ممکن است دیگر افرادی که برای این موقعیت شغلی اقدام کرده‌اند نیز مانند شما شرایط لازم را داشته باشند یا حتی در مواردی از شما بهتر باشند.

در چنین شرایطی، بهتر است به دیگر مهارت‌هایتان تکیه کنید. برای مثال روابط عمومی قوی و همکاری نزدیک با کارکنان فعلی شرکت می‌تواند دلیل قانع‌کننده‌ای باشد.

 

۵. در ۵ سال آینده خود را در چه موقعیتی می‌بینید؟

یکی دیگر از سوالات رایج در مصاحبه های شغلی درباره آینده شغلی شماست. این سوال فرصت مناسبی است تا دربارۀ اهداف و آرزوهایتان صحبت کنید. اشکالی ندارد که درباره پیشرفت شغلی‌تان صحبت کنید، مدیران به‌دنبال استخدام افراد باانگیزه هستند. بنابراین از بیان اهداف شغلی خود خجالت نکشید.

سعی کنید اهداف خود را در چارچوب سازمان یا شرکتی که قصد استخدام شدن در آن دارید، به تصویر بکشید تا مدیران مجموعه نیز با اهدافتان بهتر آشنا شوند.

 

۶. چرا می‌خواهید اینجا کار کنید؟

مصاحبه کننده با مطرح کردن این پرسش می‌خواهد میزان آشنایی شما با فعالیت مجموعه را محک بزند. در پاسخ به این سوال، شما باید نشان دهید که به خوبی درباره شرکت موردنظر تحقیق کرده‌اید. معمولاً باید به آن‌ها بگویید که فعالیت شرکت دقیقاً همان چیزی است که به آن علاقمندید، از شهرت خوبشان اطلاع دارید و می‌دانید که با کار در آنجا پیشرفت خواهید کرد.

برای آنکه مصاحبه‌کننده را تحت تاثیر قرار دهید باید علاوه بر نام بردن نقاط قوت شرکت، به برخی از نقاط ضعفشان نیز اشاره کنید.

 

۸. چه چیزی به شما انگیزه می‌دهد؟

انگیزه، موضوعی کاملاً شخصی است. بنابراین هیچ پاسخ نادرستی برای این سوال وجود ندارد. علاقه به پیشرفت و میل به موفقیت، مشوق‌های خوبی برای کار کردن هستند. همچنین توانایی فراهم کردن شرایط یک زندگی خوب برای اعضای خانواده نیز پاسخی بسیار معقول است.

 

۷. حقوق درخواستی شما چقدر است؟

برای بسیاری از کارجویان، پاسخ به این سوال یکی از سخت‌ترین بخش‌های مصاحبه شغلی است. عده‌ای از افراد هستند که هیچ مشکلی برای صحبت کردن درباره دستمزد خود ندارند. همه‌چیز به ویژگی‌های شخصیتی شما بستگی دارد.

 

۱۰. آیا شما سوالی دارید؟

همیشه یک سوال برای پرسیدن داشته باشید زیرا ممکن است این آخرین شانس شما برای اشاره به بخشی از کار باشد که فرصت صحبت دربارۀ آن در طول مصاحبه به‌وجود نیامده است. همچنین می‌توانید از آنها بخواهید که نظرشان درباره عملکردتان در طول مصاحبه را بگویند.
یک حرکت حرفه‌ای این است که یکی از مواردی که مصاحبه‌کننده در طول مصاحبه به آن اشاره کرده است را یادآوری کنید و از او بخواهید کمی بیشتر درباره آن توضیح دهد. این کار نه تنها شما را علاقمند نشان می‌دهد، بلکه به مصاحبه‌کننده ثابت می‌کند که در طول مصاحبه با دقت به صحبت‌هایش گوش داده‌اید.

  • مجله سپیدار
  • ۰
  • ۰

دانه های قهوه

انواع مختلف دانه های قهوه

عربیکا Arabica

عربیکا محبوب ترین نوع قهوه است ، دست پایین. بسته به اینکه از چه کسی می پرسید ، بسیاری از علاقه مندان به قهوه به دلیل طعم و مزه آن ، استفاده از دانه های عربیکا را ترجیح می دهند. به طور معمول برای قهوه سیاه استفاده می شود ، دانه های عربیکا طعم شیرین تر و پیچیده تری دارند که می توانید مستقیم بنوشید. نکته خنده دار این است که ، گرچه محبوب ترین آن است ، اما به اندازه روبوستا کافئین ندارد.

روبوستا Robusta

در حالی که Arabica محبوب ترین است ، Robusta ارزان تر و قوی تر است. به دلیل طعم تلخ آن ، معمولاً Robusta را برای نوشیدنی های اسپرسو و در مخلوط های قهوه فوری مشاهده خواهید کرد. اگر صبح روز دوشنبه شما عقب افتاده است ، به دنبال یک فنجان قهوه باشید که از دانه های روبوستا استفاده می کند. مقدار بالای کافئین آنها شما را بیدار می کند!

انواع نوشیدنی های قهوه

Latte ، americano ، affogato ... این همه کاری است که می توانید با چند لوبیا کوچک انجام دهید دیوانه کننده است. چه تازه وارد قهوه باشید و چه خود را یک متخصص قهوه می دانید ، انواع مختلفی از نوشیدنی های قهوه برای کشف وجود دارد. در اینجا برخی از محبوب ترین انواع سفارشات دوستداران قهوه در سراسر کشور آورده شده است.

سیاه Black

قهوه سیاه به همان سادگی که با دانه های قهوه آسیاب شده در آب گرم غوطه ور شده و گرم سرو می شود ، ساده است. و اگر می خواهید فانتزی به نظر برسید ، می توانید قهوه سیاه را به نام مناسب آن صدا کنید: cafe noir.

 

لاته Latte

لاته به عنوان محبوب ترین نوشیدنی قهوه در آن ، متشکل از یک قطعه اسپرسو و شیر بخار پز شده است که فقط با یک کف لمس می شود. می توان آن را ساده یا با یک عطر و طعم از هر چیز ، از وانیل گرفته تا ادویه کدو تنبل سفارش داد. (در اینجا چگونگی تهیه یک کپی کدات Starbucks کدو تنبل ادویه جات ساخته شده است.)

 

کاپوچینو Cappuccino

کاپوچینو یک لاته است که با کف بیشتری نسبت به شیر بخار پز تولید می شود و اغلب روی آن پودر کاکائو یا دارچین پاشیده می شود. بعضی اوقات می توانید انواع مختلفی را پیدا کنید که از خامه به جای شیر استفاده می کنند یا از ترکیباتی که باعث ایجاد عطر و طعم می شوند نیز استفاده کنند.

 

آمریکانو Americano

با طعم مشابه قهوه سیاه ، آمریکانو از یک گلدان اسپرسو رقیق شده در آب گرم تشکیل شده است. نکته حرفه ای: اگر خودتان درست می کنید ، ابتدا اسپرسو بریزید ، سپس آب داغ را اضافه کنید.

اسپرسو Espresso

یک قاشق اسپرسو را می توان به صورت انفرادی سرو کرد یا به عنوان پایه و اساس اکثر نوشیدنی های قهوه مانند لاته و ماکیاتو استفاده کرد.

دوپیو Doppio

دوبار مصرف اسپرسو ، دوپپیو برای قرار دادن فلفل اضافی در مرحله شما مناسب است.

 

کورتادو Cortado

کورتادو مانند یین و یانگ تعادل کامل اسپرسو و شیر بخار گرم است. این شیر برای کاهش اسیدیته اسپرسو استفاده می شود.

چشم قرمز Red Eye

چشم قرمزی که از آن پروازهای مزاحم نیمه شب نام گرفته است ، می تواند هر صبح خسته کننده ای را درمان کند. یک فنجان کامل قهوه داغ با یک قاشق اسپرسو مخلوط شده ، این قطعاً قلب شما را تند خواهد کرد.

گالائو Galão

این نوشیدنی گرم قهوه که از پرتغال منشأ گرفته است ، ارتباط نزدیکی با لاته و کاپوچینو دارد. تنها تفاوت این است که حاوی حدود دو برابر شیر کف است ، و در مقایسه با دو شیر دیگر نوشیدنی سبک تری است.

لونگو Lungo

ریه یک اسپرسو با کشش طولانی است. هرچه کشش بیشتر باشد ، کافئین بیشتری وجود دارد و اونس بیشتری می توانید لذت ببرید.

 

ماکیاتو Macchiato

ماکیاتو یک نوشیدنی دیگر بر پایه اسپرسو است که مقدار کمی کف روی آن قرار دارد. این یک محیط خوشحال کننده بین کاپوچینو و دوپو است.

موکا Mocha

برای همه شما دوستداران شکلات در آنجا ، عاشق موکا خواهید شد (یا شاید قبلاً آن را داشته باشید). موکا نوشیدنی اسپرسوی شکلاتی با شیر بخار و کف است.

 

ریسترتو Ristretto

Ristretto یک عکس اسپرسو است. از آب گرم کمتری استفاده می کند که در مقایسه با طعم تلخ یک عکس سنتی اسپرسو یا دوپپی ، طعم شیرین تری ایجاد می کند.

تخت سفید Flat White

این نوشیدنی متولد Aussie در اصل یک کاپوچینو بدون کف یا شکلات است. این یک نوشیدنی اسپرسو با شیر بخارپز است.

افوگاتو Affogato

affogato بهانه ای است برای لذت بردن از یک قاشق بستنی در هر زمان از روز (و به نظر من هر زمان از سال). با یک قاشق بستنی و یک قاشق اسپرسو ، یا دو عدد. عطر ادکلن خوراکی فوق العاده ای است که روی یک کلوچه سرو می شود.

 

کافه au Lait

Café au lait مناسب قهوه مینیمالیستی است که کمی طعم بیشتری می خواهد. فقط یک قاشق شیر گرم به قهوه خود اضافه کنید و همه چیز آماده است!

 

ایرلندی Irish

قهوه ایرلندی متشکل از قهوه سیاه ، ویسکی و شکر است که روی آن خامه زده می شود. در اینجا یک دستور قهوه ایرلندی آورده شده است که شما را گرم می کند.

انواع قهوه سرد

قهوه سرد

یک قهوه با یخ ، که معمولاً با شیر ، خامه یا شیرین کننده سرو می شود - قهوه یخ زده به همین سادگی است.

اسپرسو یخی

همانند یک قهوه سرد ، اسپرسوی سرد را می توان به صورت مستقیم یا همراه با شیر ، خامه یا شیرین کننده سرو کرد. همچنین می توانید نوشیدنی های مخصوص اسپرسو مانند یخ های آمریکایی ، موکا ، ماکیاتو ، لاته و سفیده های تخت را یخ کنید.

سرد دم

جدیدترین نوع قهوه سرد و سرد ، قهوه های دم کرده سرد با دانه های قهوه خرد شده از هر مکانی بین 6 تا 36 ساعت ساخته می شود ، بسته به این که چقدر دم کرده سرد خود را دوست داشته باشید. بعد از اینکه حبوبات به صورت خلالی تمام شد ، شیر سرد یا خامه به آن اضافه کنید. در اینجا چند مورد از بهترین نکات قهوه دم کرده سرد آورده شده است.

فراپوچینو

Frappuccino که توسط استارباکس معروف شده است ، یک نوشیدنی قهوه مخلوط سرد است که با خامه و شربت سرو می شود. اما همه Frapps یکسان ساخته نشده اند: مراقب نسخه های بدون قهوه باشید. مگر اینکه درگیر آن کار مرتب شوید.

نیترو

دم کرده سرد + حباب ازت = یک قهوه دم کرده سرد با قوام کف مانند گینس. (همچنین از طریق شیر نیترو ریخته می شود.)

 

مازاگران

مازا-کی ؟! قهوه مازاگران تلاقی بین قهوه یخ زده ، چای و نوشیدنی رام مورد علاقه شماست. این ماده معمولاً از اسپرسو ، لیمو ، شکر و (گاهی) رم تشکیل شده است.

 

سرد دم

طرفداران دم سرد ممکن است بخواهند در یک دستگاه قهوه ساز سرد سرد سرمایه گذاری کنند. برای استفاده از دستگاه دم کن سرد ، قهوه را درون آن بریزید ، دم کرده و سرو کنید. می توانید قهوه را تا 36 ساعت ذخیره کنید. اگر به دنبال یک دستگاه قهوه ساز چند منظوره هستید ، می توانید قهوه های سرد را در سایر سازندگان مانند AeroPress تهیه کنید.

امیدوارم لذت برده باشید

 

  • مجله سپیدار
  • ۰
  • ۰

گذشته و تاریخچه دوربین عکاسی


بیشتر هنر آموزان عکاسی در طول ترم یادگیری علاقه ی عجیبی به دوربین های آنالوگ و قدیمی پیدا می کنند.

تاریخچه دوربین را می توان در یونان باستان و چینیان باستان جستجو کرد. این تمدن های اولیه از یک دستگاه نوری بسیار ساده به نام camera obscura برای نمایش صحنه های زندگی واقعی روی یک سطح یا دیوار استفاده می کردند.

بعدها  دانشمندی به نام «ابن هیثم» معروف به «الحازن» نیز در قرن یازدهم میلادی در این زمینه فعالیت هایی انجام داد. در دوران رنسانس هنرمندانی مانند لئوناردو داوینچی با استفاده از تغییراتی در سبک آن، عمق سه بعدی را به اضافه کردند.

اگرچه دوربین های اولیه مورد توجه هنرمندان و گردشگران زیادی قرار گرفتند، اما تا قرن نوزدهم هیچ راهی برای “ثبت تصویر” در عکاسی وجود نداشت و این موضوع کمی برای هنرمندان نگران کننده بود.

انقلاب در صنعت عکاسی

 

بعد از کارهایی که جوزف نیئپس و دیگر هنرمندان انجام دادند .در سال 1884، جورج ایستمن مخترع آمریکایی ایده ای را مطرح کرد که انقلابی در حوزه عکاسی ایجاد کرد. اختراع پیشگامانه ایستمن، رول عکاسی بود. این رول ها از اولین مواردی بودند که در دوربین مورد استفاده قرار می گرفتند.
فرآیند عکاسی آسان برای توسعه به شرکت وی ، Kodak ، کمک کرد تا اولین دوربین های تولید انبوه را که تاکنون فروخته شده ، ایجاد کند.
اما این دوربین کلاسیک Kodak’s Brownie بود که در سال 1900 راه اندازی شد و واقعاً این شرکت را بر روی چرخه پیشرفت قرار داد.

دوربین قابل حمل با استقبال چشمگیری روبرو شد، شرکت کداک این دوربین را میلیون ها فروخت و تا دهه 60 همچنان محبوب بود. و با شعارهایی مانند ” ثبت لحظه با کداک” و ” ثبت  لحظات جشن زندگی خود”   به طور کلی می توان گفت کداک تولد عکاسی جمعی را همان طور که می امروزه میشناسیم آغاز کرد.

 

دوربین عکاسی slr  

باید بگوییم شرکت کداک نمی تواند تمام اعتبار را برای دنبال کردن تکنولوژی دوربین اولیه به دست آورد. پس از جنگ جهانی دوم، نوع جدیدی از دوربین  وارد عرصه عکاسی شد- دوربین Single Lens Reflex (SLR).
اگرچه SLR ها از قرن نوزدهم وجود داشته است، اما اولین دوربین ها واقعاً مورد استفاده قرار نگرفتند. اما  کم کم با پیشرفت تکنولوژی و کوچکتر شدن دوربین ها، دانشمندان و روزنامه نگاران شروع به استفاده از آنها کردند.

در دهه 50 و 60 ، به لطف  اضافه شدن منظره یاب دقیق تر به دوربین،  این دوربین ها  تبدیل به یک وسیله ی کاربردی برای عکاسان می شوند. آلمان و اتحاد جماهیر شوروی طرفداران اصلی دوربین های اولیه بودند اما دوربین های SLR ژاپنی پس از 1945 محبوبیت بیشتری یافتند.
مارک هایی مانند نیکون و کانن شروع به تسلط بر بازار دوربین کردند و امروزه همچنان محبوب هستند.

انقلاب دیجیتال  و تحول عکاسی

اولین دوربین دیجیتال یک اختراع حرفه ای توسط یک مهندس جوان از کداک بود. نام او استیو ساسون بود و اولین عکس او 23 ثانیه طول کشید تا روی کاست ضبط شود. تنها در سال 1976 بود که ارتش ایالات متحده اولین برنامه واقعی را برای دوربین های دیجیتال در فناوری ماهواره پیدا کرد.

سپس دوربین ها توسط صنعت علمی و سپس رسانه ها برای پخش رویدادهایی مانند ثبت وقایع مهم استفاده می شدند.
در دهه 1990،دوربین های عکاسی دیحیتال جریان اصلی پیدا کرده بودند و دوربین سیستم جمع و جور (دوربین ) point-and-shoot همه جا بود.
تقریباً در همان زمان، دوربین های قبلی کمتر استفاده شدند. اما امروزه هنرمندان به دوربین های آنالوگ گرایش جدید پیدا کردند و کداک همواره فیلم های خوبی میسازد. 

 

و در اخر دوربین های گوشی همراه که وارد عرصه های دوربین عکاسی شدند.

امیدوارم لذت برده باشید

  • مجله سپیدار
  • ۰
  • ۰

اطلاغاتی راحغ به امیکرون

 

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی و پایش آثار اقتصادی کرونا سویه جدید از قاره آفریقا آمده و از قدرت و بیماری‌زایی بیشتری نسبت به ویروس دلتا برخوردار است.

شاید اگر این جهش از راه نمی‌رسید، می‌شد روزهای آرام کرونایی را تصور کرد. اما، حالا با آمدن این مهمان ناخوانده، دوباره باید حالت آماده‌باش گرفت و مراقبت‌ها را شدت بخشید. زیرا، آن طور که گفته می‌شود، این سویه جدید از جهش‌های قبلی هم خطرناک‌تر است و چه بسا به افراد واکسن زده هم رحم نکند.

این ویروس در شرایطی پدیدار شده که هنوز حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد از شهروندان ایرانی واکسیناسیون دز اول و دوم را انجام نداده‌اند. بنابراین لازم است حتماً این افراد برای واکسیناسیون تشویق شوند.

 

میزان سرایت اومیکرون

مقایسه قطعی و قدرت سرایت پذیری اومیکرون با دلتا زمان بر خواهد بود، به نظر می‌رسد با توجه به چرخش سریع این ورینت در مدت زمان کوتاه، از قدرت سرایت پذیری بالایی برخوردار باشد. نمودار زیر تفاوت‌های اولیه میان سه نوع ویروس کرونا را در سرایت‌پذیری نمایش می‌دهد.

با این وجود محققان هنوز مدرکی مبنی بر ایجاد بیماری شدید این نوع(Omicron) پیدا نکرده‌اند و هنوز خیلی زود است که بگوییم نوع جدید کووید -۱۹ چگونه رفتار خواهد کرد.

خط قرمز رنگ نمودار سرایت پذیری اومیکرون است.

منشاء این نوع ویروس از کجاست؟

تاکنون فقط حدس و گمان‌هایی در مورد اومیکرون مطرح است. به باور یکی از دانشمندان مؤسسه ژنتیک UCL در لندن گفت که احتمالاً در طول عفونت مزمن در فردی دچار نقص سیستم ایمنی، احتمالاً در یک بیمار HIV/AIDS درمان نشده، تکامل یافته است.

آفریقای جنوبی دارای ۸,۲ میلیون نفر مبتلا به HIV است که بیشترین میزان در جهان است. نوع بتا، جهشی که سال گذشته در آفریقای جنوبی شناسایی شد، هم ممکن است از یک فرد آلوده به HIV باشد.

 

درباره جهش‌های ویروس

این نوع (B,۱.۱.۵۲۹) دارای تعداد زیادی جهش است که برخی از آن‌ها نگران‌کننده هستند. انواع قبلی ویروس جهش‌های کمتری داشتند.

جهش‌های رخ داده در سویه‌ی اومیکرون به ۵۰ عدد می‌رسد. تنها ۳۰ مورد از این جهش‌ها در پروتئین اسپایک رخ داده‌اند. ۱۰ مورد از این جهش‌ها نیز در بخش اتصال ویروس رخ داده که از جهش‌های نوع دلتا که قدرت شیوع بسیاری بالایی دارد، به مراتب بیشتر است.

ناشناخته بودن جهش‌های اومیکرون نگرانی‌های زیادی را دامن زده است. دانشمندان نگران هستند که جهش‌های متعدد ویروس در نوع جدید، زمینه‌ساز تحول، دگردیسی و تکامل ویروس اولیه شود. به این معنی که با جهش‌های بعدی هر بار با ویروسی خطرناک‌تر و کاملا متفاوت با انواع قبلی روبرو باشیم.

 

به امید ریشه کن شدن این ویروس.

 

 

  • مجله سپیدار