مجله اینترنتی سپیدار

  • ۰
  • ۰

اطلاغاتی راحغ به امیکرون

 

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی و پایش آثار اقتصادی کرونا سویه جدید از قاره آفریقا آمده و از قدرت و بیماری‌زایی بیشتری نسبت به ویروس دلتا برخوردار است.

شاید اگر این جهش از راه نمی‌رسید، می‌شد روزهای آرام کرونایی را تصور کرد. اما، حالا با آمدن این مهمان ناخوانده، دوباره باید حالت آماده‌باش گرفت و مراقبت‌ها را شدت بخشید. زیرا، آن طور که گفته می‌شود، این سویه جدید از جهش‌های قبلی هم خطرناک‌تر است و چه بسا به افراد واکسن زده هم رحم نکند.

این ویروس در شرایطی پدیدار شده که هنوز حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد از شهروندان ایرانی واکسیناسیون دز اول و دوم را انجام نداده‌اند. بنابراین لازم است حتماً این افراد برای واکسیناسیون تشویق شوند.

 

میزان سرایت اومیکرون

مقایسه قطعی و قدرت سرایت پذیری اومیکرون با دلتا زمان بر خواهد بود، به نظر می‌رسد با توجه به چرخش سریع این ورینت در مدت زمان کوتاه، از قدرت سرایت پذیری بالایی برخوردار باشد. نمودار زیر تفاوت‌های اولیه میان سه نوع ویروس کرونا را در سرایت‌پذیری نمایش می‌دهد.

با این وجود محققان هنوز مدرکی مبنی بر ایجاد بیماری شدید این نوع(Omicron) پیدا نکرده‌اند و هنوز خیلی زود است که بگوییم نوع جدید کووید -۱۹ چگونه رفتار خواهد کرد.

خط قرمز رنگ نمودار سرایت پذیری اومیکرون است.

منشاء این نوع ویروس از کجاست؟

تاکنون فقط حدس و گمان‌هایی در مورد اومیکرون مطرح است. به باور یکی از دانشمندان مؤسسه ژنتیک UCL در لندن گفت که احتمالاً در طول عفونت مزمن در فردی دچار نقص سیستم ایمنی، احتمالاً در یک بیمار HIV/AIDS درمان نشده، تکامل یافته است.

آفریقای جنوبی دارای ۸,۲ میلیون نفر مبتلا به HIV است که بیشترین میزان در جهان است. نوع بتا، جهشی که سال گذشته در آفریقای جنوبی شناسایی شد، هم ممکن است از یک فرد آلوده به HIV باشد.

 

درباره جهش‌های ویروس

این نوع (B,۱.۱.۵۲۹) دارای تعداد زیادی جهش است که برخی از آن‌ها نگران‌کننده هستند. انواع قبلی ویروس جهش‌های کمتری داشتند.

جهش‌های رخ داده در سویه‌ی اومیکرون به ۵۰ عدد می‌رسد. تنها ۳۰ مورد از این جهش‌ها در پروتئین اسپایک رخ داده‌اند. ۱۰ مورد از این جهش‌ها نیز در بخش اتصال ویروس رخ داده که از جهش‌های نوع دلتا که قدرت شیوع بسیاری بالایی دارد، به مراتب بیشتر است.

ناشناخته بودن جهش‌های اومیکرون نگرانی‌های زیادی را دامن زده است. دانشمندان نگران هستند که جهش‌های متعدد ویروس در نوع جدید، زمینه‌ساز تحول، دگردیسی و تکامل ویروس اولیه شود. به این معنی که با جهش‌های بعدی هر بار با ویروسی خطرناک‌تر و کاملا متفاوت با انواع قبلی روبرو باشیم.

 

به امید ریشه کن شدن این ویروس.

 

 

  • ۰۰/۱۰/۱۸
  • مجله سپیدار

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی