مجله اینترنتی سپیدار

  • ۰
  • ۰

۱. می‌توانید کمی از خودتان بگویید؟

یکی از سوالات رایج در مصاحبه های شغلی این است که آیا می‌توانید خودتان را معرفی کنید. این سوال در ظاهر ساده به نظر می‌رسد، اما بسیاری از افراد نمی‌توانند به درستی به این پرسش پاسخ دهند. یادتان باشد که پاسخ شما به این سوال بسیار مهم است زیرا روند مصاحبه را تعیین می‌کند.

اولین نکته‌ای که باید به خاطر داشته باشید این است که درباره‌ مسائل شخصی‌تان صحبت نکنید. 

 

۲. نقاط قوت خود را نام ببرید

برای پاسخ به این سوال، اگر قصد دارید فهرستی از صِفات مانند خونسرد و متفکر، دقیق و ریزبین، وقت‌شناس و … را برای مصاحبه‌کننده نام ببرید، بهتر است خودتان را خسته نکنید زیرا هر شخصی می‌تواند درباره خودش چنین ادعایی داشته باشد.

برای پاسخ به این سوال بهتر است درباره سه کاری که به خوبی از پسشان برمی‌آیید صحبت کنید و هر کدام را با ذکر یک نمونه توضیح دهید. برای مثال اگر فرد منظمی هستید

 

۳. آیا نقاط ضعف خود را می‌شناسید؟

از به‌کار بردن عباراتی مانند “من نقطه ضعفی ندارم” یا “نمی‌توانم نقطه ضعف خود را به شما بگویم” پرهیز کنید. به‌کار بردن چنین جملاتی در مصاحبه شغلی نشان‌دهندۀ این است که برای مصاحبه آماده نیستید. از طرف دیگر، برای اشاره به یک نقطه ضعف، با جملۀ “من خیلی کار می‌کنم” از خودتان تعریف نکنید.

به یاد داشته باشید که توانایی شناساییِ نقطه ضعف، یک مهارت بزرگ است. بر روی نقاطی از کارتان تمرکز کنید که نیاز به تقویت دارند. برای مثال شاید علاقه دارید برای یکی از مهارت‌هایتان آموزش ببینید. 

 

۴.چرا باید شما را استخدام کنیم؟

اگر فرد درستی برای موقعیت شغلی مورد نظر هستید، حتماً این نکته را بیان کنید. بااین‌حال، یادتان باشد ممکن است دیگر افرادی که برای این موقعیت شغلی اقدام کرده‌اند نیز مانند شما شرایط لازم را داشته باشند یا حتی در مواردی از شما بهتر باشند.

در چنین شرایطی، بهتر است به دیگر مهارت‌هایتان تکیه کنید. برای مثال روابط عمومی قوی و همکاری نزدیک با کارکنان فعلی شرکت می‌تواند دلیل قانع‌کننده‌ای باشد.

 

۵. در ۵ سال آینده خود را در چه موقعیتی می‌بینید؟

یکی دیگر از سوالات رایج در مصاحبه های شغلی درباره آینده شغلی شماست. این سوال فرصت مناسبی است تا دربارۀ اهداف و آرزوهایتان صحبت کنید. اشکالی ندارد که درباره پیشرفت شغلی‌تان صحبت کنید، مدیران به‌دنبال استخدام افراد باانگیزه هستند. بنابراین از بیان اهداف شغلی خود خجالت نکشید.

سعی کنید اهداف خود را در چارچوب سازمان یا شرکتی که قصد استخدام شدن در آن دارید، به تصویر بکشید تا مدیران مجموعه نیز با اهدافتان بهتر آشنا شوند.

 

۶. چرا می‌خواهید اینجا کار کنید؟

مصاحبه کننده با مطرح کردن این پرسش می‌خواهد میزان آشنایی شما با فعالیت مجموعه را محک بزند. در پاسخ به این سوال، شما باید نشان دهید که به خوبی درباره شرکت موردنظر تحقیق کرده‌اید. معمولاً باید به آن‌ها بگویید که فعالیت شرکت دقیقاً همان چیزی است که به آن علاقمندید، از شهرت خوبشان اطلاع دارید و می‌دانید که با کار در آنجا پیشرفت خواهید کرد.

برای آنکه مصاحبه‌کننده را تحت تاثیر قرار دهید باید علاوه بر نام بردن نقاط قوت شرکت، به برخی از نقاط ضعفشان نیز اشاره کنید.

 

۸. چه چیزی به شما انگیزه می‌دهد؟

انگیزه، موضوعی کاملاً شخصی است. بنابراین هیچ پاسخ نادرستی برای این سوال وجود ندارد. علاقه به پیشرفت و میل به موفقیت، مشوق‌های خوبی برای کار کردن هستند. همچنین توانایی فراهم کردن شرایط یک زندگی خوب برای اعضای خانواده نیز پاسخی بسیار معقول است.

 

۷. حقوق درخواستی شما چقدر است؟

برای بسیاری از کارجویان، پاسخ به این سوال یکی از سخت‌ترین بخش‌های مصاحبه شغلی است. عده‌ای از افراد هستند که هیچ مشکلی برای صحبت کردن درباره دستمزد خود ندارند. همه‌چیز به ویژگی‌های شخصیتی شما بستگی دارد.

 

۱۰. آیا شما سوالی دارید؟

همیشه یک سوال برای پرسیدن داشته باشید زیرا ممکن است این آخرین شانس شما برای اشاره به بخشی از کار باشد که فرصت صحبت دربارۀ آن در طول مصاحبه به‌وجود نیامده است. همچنین می‌توانید از آنها بخواهید که نظرشان درباره عملکردتان در طول مصاحبه را بگویند.
یک حرکت حرفه‌ای این است که یکی از مواردی که مصاحبه‌کننده در طول مصاحبه به آن اشاره کرده است را یادآوری کنید و از او بخواهید کمی بیشتر درباره آن توضیح دهد. این کار نه تنها شما را علاقمند نشان می‌دهد، بلکه به مصاحبه‌کننده ثابت می‌کند که در طول مصاحبه با دقت به صحبت‌هایش گوش داده‌اید.

  • ۰۰/۱۰/۲۱
  • مجله سپیدار

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی