مجله اینترنتی سپیدار

۱۸ مطلب در ارديبهشت ۱۴۰۱ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

مواد لازم برای ۴ نفر

 

نشاسته                                                   

    

۳۰۰ گرم                                                          

گلاب

 

¼ لیوان

شکر

 

۱ لیوان

آب

 

۴ لیوان

لیمو ترش

 

۱ عدد

شربت آلبالو

 

برای تزیین

طرز تهیه فالوده

مرحله اول

ابتدا ۲ لیوان از آب را در قابلمه ای می ریزیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم و شکر را کم کم به آن اضافه می کنیم و با قاشق هم می زنیم تا کاملا شکر در آب حل شود و دیگر هم زدن را متوقف می کنیم و اجازه می دهیم تا شربت قوام یابد.

 

مرحله دوم

در این مرحله گلاب را می افزاییم و شربت را هم می زنیم و صبر می کنیم تا بجوشد و قابلمه را از روی حرارت بر می داریم و صبر می کنیم تا شربت سرد شود و بعد در کاسه ای می ریزیم و در فریزر قرار می دهیم تا یخ بزند.

 

مرحله سوم

سپس شربت یخ زده را از فریزر خارج می کنیم و در مخلوط کن یا غذاساز می ریزیم و پودر که شد در کاسه ای می ریزیم و مجددا داخل فریزر قرار می دهیم.۲ لیوان آب باقی مانده را در قابلمه ای می ریزیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم.

 

مرحله چهارم

حالا نشاسته را به آن می افزاییم و کمی با قاشق مخلوط آب و نشاسته را هم می زنیم و دیگر اجازه می دهیم تا آب کامل تبخیر شود و نشاسته غلیظ شود. پس از اینکه نشاسته غلیظ شد با قاشق آن را هم می زنیم.

مرحله پنجم

باید نشاسته کشدار نیز شده باشد و بعد خیلی سریع در کاسه ای تکه های درشت یخ می ریزیم و نشاسته غلیظ شده را در آبکش ( سوراخ های ریز داشته باشد ) می ریزیم و با قاشق روی نشاسته ها فشار می آوریم.

 

مرحله ششم

حالا نشاسته ها از سوراخ های آبکش رد می شوند به صورت رشته هایی بسیار نازک و کاسه یخ را زیر آبکش می گذاریم تا رشته ها روی تکه یخ ها بریزند و با قاشق رشته ها را آرام زیر و رو می کنیم تا به طور کامل سفت نشوند و انعطاف داشته باشند.

 

مرحله هفتم

یخ پودر شده را از فریزر بیرون می آوریم و در کاسه ای می ریزیم و رشته های نازک نشاسته را از داخل کاسه یخ بیرون می آوریم و به یخ پودر شده می افزاییم و خوب با یکدیگر مخلوط می کنیم تا رشته های فالوده منسجم شوند.

 

مرحله هشتم

حالا فالوده ما آماده شده است و می توانیم فالوده را در کاسه های مورد نظرمان بریزیم. برای بهتر شدن طعم فالوده می توانید به سلیقه خود از آب لیمو ترش، شربت البالو و … استفاده کنید که کاملا سلیقه ای می باشد.

 

نکات طرز تهیه فالوده

فالوده به روش کرمانی

معروف ترین نوع فالوده در میان ایرانیان فالوده شیرازی است که با رشته های سفت و منسجم از نشاسته تهیه می شود. در تهیه فالوده به روش کرمانی هم از نشاسته استفاده می شود، ولی فالوده در پایان حالتی نرم تر دارد. 

امیدوارم لذت برده باشید.

  • مجله سپیدار
  • ۰
  • ۰

نان برنجی کرمانشاه

مواد لازم شیرینی نان برنجی ساده

 

شکر                                               

          

۲۰۰ گرم                                                             

کره یا روغن جامد

 

۲۰۰ گرم

زرده تخم مرغ

 

۲ عدد

آرد برنج

 

۵۰۰ گرم

تخم خرفه

 

۱ قاشق غذاخوری

گلاب

 

۴ قاشق غذاخوری

زعفران دم کرده

 

۲ قاشق غذاخوری

پودر هل

 

½ قاشق چایخوری

طرز تهیه شیرینی نان برنجی ساده

مرحله اول

برای تهیه شیرینی نان برنجی ابتدا کره هم دمای محیط را به همراه پودر قند داخل یک کاسه مناسب می ریزیم، سپس با دور تند همزن مواد را به خوبی مخلوط می کنیم تا بافت شان یکدست و رنگ شان کرمی شود.

مرحله دوم

در این مرحله زرده تخم مرغ هم دمای محیط را به کاسه افزوده و به مدت یک دقیقه دیگر مواد را مخلوط می کنیم تا بافت شان یکدست شود. در ادامه پودر هل را با آرد برنج ترکیب می کنیم، سپس دو مرتبه الک می کنیم.

 

مرحله سوم

حالا ترکیب آرد برنج را مجددا درون الک می ریزیم و این بار روی مواد درون کاسه الک می کنیم و با دیگر مواد کمی ترکیب می کنیم. در ادامه گلاب را کم کم اضافه کرده و با لیسک مواد را مخلوط می کنیم تا خمیری نرم جمع شود.

 

مرحله چهارم

پس از اینکه خمیری نرم و لطیف جمع شد که به دست نچسبید، اضافه کردن گلاب را متوقف می کنیم. در نهایت خمیر را به دو قسمت تقسیم کرده و زعفران دم کرده را به یک قسمت اضافه کرده و به خورد خمیر می دهیم.

 

مرحله پنجم

توجه داشته باشید که این خمیر را فقط باید با لیسک ورز دهیم، چون اگر با دست این کار را انجام دهیم، خمیر روغن پس می دهد. در ادامه خمیر را درون کیسه فریزر قرار داده و به مدت یک ساعت درون یخچال قرار می دهیم.

 

مرحله ششم

پس از گذشت این زمان فر را با دمای ۱۷۰ درجه سانتیگراد روشن می کنیم، سپس سینی فر را با کاغذ روغنی پوشش می دهیم. در ادامه از خمیر به اندازه یک گردو بر می داریم و آنرا به صورت گرد شکل داده و درون سینی فر قرار می دهیم.

 

مرحله هفتم

به همین صورت تمام خمیر را آماده کرده و درون سینی فر می چینیم. در ادامه مقداری تخم خرفه روی خمیرها می ریزیم. در صورت تمایل برای زیباتر شدن شیرینی ها می توانیم روی خمیرها را با مهر دلخواه مهر کنیم.

مرحله هشتم

پس از اینکه فر به طور کامل گرم شد، سینی فر را در طبقه بالای فر قرار داده و اجازه می دهیم شیرینی ها به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بپزند. پس از اینکه اطراف شیرینی ها طلایی شد، می توانیم، آنها را از فر خارج کنیم.

 

مرحله نهم

در این مرحله سینی را از فر خارج می کنیم و اجازه می دهیم شیرینی ها به طور کامل خنک شوند. پس از اینکه شیرینی ها به طور کامل خنک شدند، آنها را درون ظرف دلخواه می چینیم و سرو می کنیم.

امیدوارم لذت برده باشید.

  • مجله سپیدار
  • ۰
  • ۰

طرز تهیه پشمک خانگی

مواد لازم برای تهیه پشمک 

آرد                                                   

 

۲ لیوان و نیم

شکر

 

۲ لیوان و نیم

آب

 

یک لیوان

جوهر لیمو

 

یک قاشق چایخوری

 

طرز تهیه پشمک خانگی 

آرد را داخل ماهیتابه ای ریخته و روی حرارت ملایم به مدت ۱۵ دقیقه تفت دهید تا بوی خامی آن برود.

هم بزنید تا نسوزد. سپس در یک سینی ریخته، پخش کنید و کنار بگذارید تا خنک شود.

 

شکر و آب را روی حرارت متوسط رو به بالا حدود ۲۰ الی ۲۵ دقیقه بجوشانید تا به شکل شربتی غلیظ شود.

 

جوهر لیمو را اضافه کرده و ۳ دقیقه بجوشانید.

 

از روی شعله بردارید و در سینی کوچکی که کمی چرب شده و زیرش یخ (معمولی یا خشک) قرار داده اید بریزید تا خنک شود.

 

سعی کنید شربت وسط سینی باشد وگرنه در کناره ها سفت شده و می چسبد.

 

وقتی کمی سرد شد که دست را نسوزاند و مانند خمیر قابلیت شکل دادن داشت، داخل سینی آرد بگذارید.

 

شربت خمیری را به شکل حلقه درآورید. هر طرفش را آرد پاشی کنید.

 

از دو ظرف حلقه را بکشید و بزرگ کنید. سپس به شکل عدد ۸ انگلیسی بپیچانید.

 

روی هم تا کنید و رویش آرد بپاشید. به همین شکل ۲۰ الی ۳۰ بار خمیر را بکشید و بپیچانید و تا کنید.

 

وقتی حالت رشته رشته پیدا کرد، برای سرو آماده است.

 

قسمتی از آن را جدا کنید. آرد اضافه اش را بتکانید و در فنجان یا استکان کوچک بگذارید و در ظرف سرو برگردانید

نکات

می توانید در جوش آخر شیرینی، یک سوم قاشق سرکه بریزید.

 

برای تهیه پشمک کاکائویی ، به آرد و روغنی که در سینی ریخته اید، کمی پودر کاکائو اضافه کنید.

 

می توانید به آرد و روغن ، رنگ مجاز خوراکی اضافه کرده و پشمک های رنگی درست کنید.

 

در صورت تمایل به آرد و روغن کمی زعفران آب کرده یا پودر هل اضافه کنید.

 

بهتر است برای جدا کردن رشته ها از قیچی یا کارد استفاده نکنید، زیرا به هم می چسبند.

 

برای سرو کردن پشمک می توانید آن را در استکان یا قالب ریخته و فشار دهید. سپس برگردانید.

امیدوارم لذت برده باشید.

  • مجله سپیدار
  • ۰
  • ۰

مواد لازم برای ۴ نفر

 

بادمجان                                   

               

۶ عدد متوسط                                                         

گوجه فرنگی

 

۲ عدد متوسط

تخم مرغ

 

۲ عدد

سیر

 

۴ حبه

رب گوجه فرنگی

 

۱ قاشق غذاخوری

روغن و زردچوبه

 

به اندازه کافی

نمک و فلفل سیاه

 

به اندازه کافی

طرز تهیه میرزا قاسمی

مرحله اول

ابتدا باید بادمجان ها را کباب کنیم ، برای این منظور می توانیم از شعله اجاق گاز یا منقل زغال استفاده کنیم. ( در رستوران های سنتی رشت از زغال برای کباب کردن بادمجان ها استفاده می شود ) باید بادمجان ها را به خوبی کباب کنیم به حدی که پوست بادمجان ها به طور کامل بسوزد.

 

مرحله دوم

البته اگر طعم دودی بادمجان کبابی را دوست ندارید می توانید بادمجان ها را به صورت آبپز بپزید. پس از اینکه کباب کردن بادمجان ها به پایان رسید اجازه می دهیم کمی سرد شوند سپسپ پوست شان را به آرامی جدا می کنیم.

بادمجان ها را پس از اینکه پوست گرفتیم در یک کاسه بزرگ می ریزیم سپس آنها را با گوشتکوب به طور کامل له می کنیم تا بافت شان از هم جدا شود. در ادامه بادمجان ها را کنار می گذاریم و گوجه فرنگی ها را اماده می کنیم.

مرحله چهارم

گوجه فرنگی ها را به مدت ۵ دقیقه در یک قابلمه حاوی آب جوش قرار می دهیم تا پوست شان به راحتی جدا شود. پس از گذشت ۵ دقیقه گوجه فرنگی ها را از آب جوش خارج می کنیم و پس از اینکه کمی سرد شدند پوستا شان را به راحتی جدا می کنیم.

 

مرحله پنجم

یک تابه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و مقداری روغن اضافه می کنیم. در ادامه سیرها را رنده می کنیم و در روغن کمی تفت می دهیم تا نرم و سبک شوند ، در ادامه مقداری زردچوبه به سیر اضافه می کنیم و خوب تفت می دهیم تا سیر با زردچوبه یکدست شود.

در این مرحله بادمجان ها را اضافه می کنیم و حدود ۲۰ دقیقه تفت می دهیم ، سپس گوجه فرنگی ها را به صورت خیلی ریز یا رنده شده به تابه اضافه می کنیم و خوب تفت می دهیم تا آب اضافی گوجه فرنگی ها تبخیر شود و میرزا قاسمی به روغن بیفتد.

 

مرحله هفتم

اضافه کردن رب گوجه فرنگی به میرزا قاسمی اختیاری است اما اگر می خواهید میرزا قاسمی طعم و رنگ بهتری داشته باشد می توانید ۱ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی نیز در این مرحله به میرزا قاسمی اضافه کنید. رب گوجه فرنگی را خوب تفت دهید تا کاملا سرخ شود.

 

مرحله هشتم

در این مرحله مواد میرزا قاسمی را یک سمت تابه جمع می کنیم سپس تخم مرغ ها را در قسمت خالی تابه می شکنیم و پس از اینکه به خوبی پختند با دیگر مواد میرزا قاسمی مخلوط می کنیم تا کاملا با دیگر مواد یکدست شوند.

 در آخر نمک و فلفل سیاه میرزا قاسمی را اندازه کنید و اجازه دهید کمی جا بیفتد. برای تزیین میرزا قاسمی می توانید یک عدد تخم مرغ را در یک تابه جداگانه در یک قالب گرد بپزید سپس بعد از اینکه میرزا قاسمی را در بشقاب کشیدید تخم مرغ نیمرو شده را روی میرزا قاسمی قرار دهید.

نکات طرز تهیه میرزا قاسمی

کباب کردن بادمجان

اگر می خواهید بادمجان شما طعم دودی داشته باشد حتما بادمجان ها را روی زغال یا شعله اجاق گاز کباب کنید زیرا کباب کردن بادمجان ها در فر باعث می شود که بوی دودی نگیرند. رستوران های شمالی برای کباب بادمجان از منقل ذغال استفاده می کنند که طعم بسیار عالی به بادمجان می دهد.

درست است که محبوبیت میرزا قاسمی به دلیل طعم دودی بادمجان آن است ولی افرادی هم هستند که به همین دلیل دودی بودن طعم بادمجان میرزا قاسمی را نمی پسندند. افرادی که طعم دودی بادمجان را دوست ندارند می توانید از فر برای کباب کردن بادمجان ها استفاده کنند تا بوی دودی نداشته باشد.

استفاده از رب گوجه فرنگی

بعصی آشپزها اضافه کردن رب گوجه فرنگی به میرزا قاسمی را کاری اشتباه می دانند زیرا بر این این باورند که اضافه کردن رب گوجه فرنگی طعم اصلی میرزا قاسمی را از بین می برد و باعث می شود میرزا قاسمی طعم رب گوجه فرنگی بگیرد.

البته من با این موضوع مخالف هستم چون رب گوجه فرنگی علاوه بر اینکه طعم بهتری به میرزا قاسمی می دهد باعث می شود میرزا قاسمی خوشرنگ تر نیز شود. شما هم در صورت تمایل می توانید رب گوجه فرنگی را از دستور بالا حذف کنید.

 

طرز تهیه میرزا قاسمی با گردو

در برخی شهرها برای تزیین میرزا قاسمی از مغز گردو هم استفاده می شود ، در صورت تمایل می توانید برای تزیین و مجلسی تر کردن میرزا قاسیم خود پس از آنکه آنرا در ظرف مورد نظرتان کشیدید با چند عدد مغز گردو آنرا تزیین کنید.

امیدوارم لذت برده باشید.

  • مجله سپیدار
  • ۰
  • ۰

مواد لازم برای ۴ نفر

 

بادمجان                                   

                  

۴ عدد متوسط                                                      

عدس

 

نصف فنجان

گوشت گوسفندی

 

۲۰۰ گرم

پیاز

 

۲ عدد متوسط

برنج

 

نصف فنجان

سیر

 

۲ حبه

کشک

 

۲ قاشق غذاخوری

مغز گردو

 

نصف فنجان

نعناع خشک

 

۱ قاشق غذاخوری

نمک و فلفل سیاه

 

به اندازه کافی

زردچوبه و روغن مایع

 

به اندازه کافی

طرز تهیه حلیم بادمجان

مرحله اول

برای تهیه حلیم بادمجان ابتدا گوشت گوسفندی که بهتر است از سردست استفاده شود را داخل قابلمه ای می گذاریم و ۱ عدد از پیازها را پوست می گیریم و می شوییم و روی تخته آشپزخانه نگینی خرد می کنیم.

 

مرحله دوم

سپس به گوشت اضافه می کنیم و قابلمه را روی حرارت ملایم قرار می دهیم. مداوم گوشت و پیاز را به مدت ۵ دقیقه تفت می دهیم و زردچوبه نیز روی گوشت می ریزیم و ۱ حبه از سیرها را نیز پوست می گیریم و می شوییم و از وسط نصف می کنیم.

 

مرحله سوم

سپس و به مواد می افزاییم و حرارت را کم می کنیم و درب قابلمه را می گذاریم تا گوشت آب بیاندازد. حالا بعد ۴ الی ۵ لیوان آب جوش روی گوشت می ریزیم و اجازه می دهیم تا با حرارت کم به مدت ۲ الی ۳ ساعت کاملا بپزد.

 

مرحله چهارم

تا گوشت بپزد بادمجان ها را پوست می گیریم و می شوییم و در آبکش قرار می دهیم تا آب اضافه آن ها خارج شود و بعد بادمجان ها را از وسط نصف می کنیم و در سینی می چینیم. سپس روی آن ها نمک می پاشیم.

 

مرحله پنجم

سپس کنار می گذاریم تا به مدت ۳۰ دقیقه استراحت کنند تا اگر تلخی دارند از بین برود.عدس را می شوییم و در صافی می ریزیم و داخل قابلمه ای می ریزیم و ۲الی ۳ لیوان آب به آن اضافه می کنیم و روی حرارت زیاد قرار می دهم تا زودتر به جوش بیاید.

مرحله ششم

بعد حرارت را کم می کنیم و اجازه می دهیم تا عدس کاملا بپزد. پس از پخت عدس، برنج را می شوییم و آب آن را بیرون می ریزیم و به عدس اضافه می کنیم و صبر می کنیم تا برنج نیز کاملا بپزد و له شود و بعد از روی شعله قابلمه را بر می داریم و کنار می گذاریم.

 

مرحله هفتم

بادمجان ها را داخل آبکش قرار می دهیم و آن ها را می شوییم تا نمک موجود روی آن ها از بین برود و بعد با دست آب بادمجان ها را می گیریم.تابه ای بزرگ را روی حرارت کم قرار می دهیم و داخل آن روغن سرخ کردنی می ریزیم و اجازه می دهیم تا روغن داغ شود.

 

مرحله هشتم

سپس بادمجان ها را داخل تابه قرار می دهیم تا سرخ شوند و کمی زردچوبه نیز روی آن ها می پاشیم و زمانیکه سرخ شدند آن ها را بر می گردانیم تا طرف دیگر بادمجان ها نیز سرخ شود و بعد داخل صافی یا روی دستمال قرار می دهیم تا روغن اضافه آن ها خارج شود.

 

مرحله نهم

سپس تابه را می شوییم و مجددا روی اجاق می گذاریم و پیاز باقی مانده را پوست می گیریم و می شوییم و خلالی خرد می کنیم و تابه را روی شعله قرار می دهیم و حرارت را کم می کنیم و روغن داخل تابه می ریزیم و اجازه می دهیم تا داغ شود.

 

مرحله دهم

سپس پیازها را داخل تابه می ریزیم و تفت می دهیم تا کمی نرم شود و صبر می کنیم تا طلایی شود و بعد در صافی می ریزیم تا روغن اضافه آن خارج شود و سیر باقی مانده را پوست می گیریم و می شوییم و رنده می کنیم.

 

مرحله یازدهم

سپس داخل تابه می ریزیم و تفت می دهیم تا سرخ شود و داخل بشقابی می ریزیم و کنار می گذاریم.داخل شیرجوش ۴ الی ۵ قاشق غذاخوری  روغن می ریزیم و روی حرارت کم قرار می دهیم و اجازه می دهیم تا روغن داغ شود.

 

مرحله دوازدهم

حالا ۲ قاشق نعناع خشک داخل روغن می ریزیم و به مدت ۱ دقیقه نعناع ها را تفت می دهیم. نباید نعناع ها سیاه شود و رنگ سبز خود را از دست بدهد همین که کمی تفت دادید از روی حرارت شیرجوش را بر می داریم و کنار می گذاریم.

مرحله سیزدهم

بعد از پخت کامل گوشت قابلمه را از روی حرارت بر می داریم و کنار می گذاریم و تکه های گوشت را از داخل آب گوشت بیرون می آوریم.سپس داخل صافی می گذاریم و ( آب گوشت باید به اندازه ۱ لیوان باقی مانده باشد) صبر می کنیم تا خنک شود.

مرحله چهاردهم

بعد گوشت ها را به صورت ریش ریش خرد می کنیم و مجددا داخل همان قابلمه ای که آب گوشت ها هنوز داخل آن است می ریزیم و برنج و عدس پخته شده و همین طور بادمجان های سرخ شده را به آن اضافه می کنیم.

 

مرحله پانزدهم

حالا کمی زعفران دم کرده نیز به مواد می افزاییم و اجازه می دهیم تا حدود ۱۵ الی ۲۰ دقیقه با حرارت کم مواد با هم بپزند، به طوریکه دیگر همه آب داخل غذا تبخیر شود و بعد مواد را داخل پارچ غذاساز یا مخلوط کن می ریزیم.

مرحله شانزدهم

سپس به صورت میکس شده تحویل می گیریم. در صورت نبود غذاساز یا مخلوط کن می توانید با گوشتکوب برقی یا دستی نیز این کار را نیز انجام دهید. در آخر ۲ قاشق غذاخوری کشک را به مواد اضافه می کنیم.

 

مرحله هفدهم

در این مرحله خوب با قاشق مواد را زیر و رو می کنیم و هم می زنیم تا کشک به خورد مواد برود و کمی از پیاز و سیرداغی که سرخ کرده بودیم را برای تزئین کنار می گذاریم. سپس باقی آن را به حلیم بادمجان اضافه می کنیم.

 

هجدهم

سپس داخل ضرف مورد نظرمان می ریزیم و روی آن را با کشک سفید و یا کمی زعفران را آغشته به کشک کنید و روی آن را جذابتر کنید. علاوه بر این از پیازداغ و سیرداغ و نعناع نیز برای تزئین می توانید استفاده کنید.

امیدوارم لذت برده باشید.

  • مجله سپیدار
  • ۰
  • ۰

طرز تهیه حلیم نذری

مواد لازم برای ۴ نفر

 

گندم یا بلغور گندم                               

        

۵۰۰ گرم                                                            

گوشت گردن گوسفند

 

۳۰۰ تا ۴۰۰ گرم

پیاز

 

۱ عدد

روغن

 

۲ قاشق غذاخوری

دارچین

 

۱ قاشق غذاخوری

کنجد

 

۱ قاشق غذاخوری

طرز تهیه حلیم گندم

مرحله اول

برای تهیه حلیم گندم ابتدا گندم را از شب قبل داخل یک کاسه آب می ریزیم و اجازه می دهیم به خوبی خیس بخورد. پس از اینکه گندم به خوبی خیس خورد، آنرا آبکشی می کنیم و داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم.

 

مرحله دوم

توجه داشته باشید که اگر بخواهیم از بلغور گندم برای تهیه حلیم استفاده کنیم، نیاز به خیساندن طولانی بلغور نیست. البته توصیه می کنیم اگر می خواهید حلیمی کشدار به روش بازاری داشته باشید حتما از گندم کامل استفاده کنید.

مرحله سوم

در این مرحله دو برابر حجم گندم، آب اضافه می کنیم، سپس گوشت گردن را به همراه پیاز به قابلمه اضافه می کنیم. در ادامه قابلمه را روی حرارت قرار می دهیم و اجازه می دهیم گوشت و گندم به مدت دو ساعت بپزند.

 

مرحله چهارم

پس از اینکه آب به نقطه جوش رسید، کف های سفید رنگ روی سطح آب را جمع می کنیم و دور می ریزیم. پس از گذشت دو ساعت قابلمه را از روی حرارت کنار می گذاریم و پیاز را خارج کرده و دور می ریزیم.

 

مرحله پنجم

در این مرحله گوشت گردن را از قابلمه خارج می کنیم و به صورت ریش ریش خرد می کنیم و کنار می گذاریم. حالا با بلندر یا گوشتکوب گندم یا بلغور را به صورت کامل له می کنیم، سپس آنرا صاف می کنیم تا پوسته های گندم جدا شود.

مرحله ششم

حالا گندم را به همراه گوشت ریش ریش مجددا به قابلمه باز می گردانیم، سپس روغن را اضافه می کنیم. در صورت کم بودن آب حلیمف کمی آب جوش اضافه کرده و قابلمه را روی حرارت بسیار ملایم قرار می دهیم و هر چند دقیقه یک بار حلیم را هم می زنیم تا ته نگیرد.

 

مرحله هفتم

درست کردن حلیم به صبر و حوصله ای نیاز دارد و باید با صبر حلیم را هم بزنیم تا آب اضافی آن کشیده شده و حالتی کشدار پیدا کند. پس از اینکه حلیم شروع به روغن انداختن کرد و آب درون قابلمه به طور کامل کشیده شد، حلیم ما آماده است.

 

مرحله هشتم

در این مرحله حلیم را کمی درون قابلمه مخلوط می کنیم، سپس درون ظرف مورد نظرمان می ریزیم. در ادامه مقداری روغن روی حلیم می ریزیم، سپس آنرا به همراه دارچین و کنجد به سلیقه خود تزیین کرده و سرو می کنیم.

امیدوارم لذت برده باشید.

  • مجله سپیدار
  • ۰
  • ۰

طرز تهیه کالباس خانگی

مواد لازم برای یک رول کوچک

سینه مرغ کامل                   

                  

۱ عدد                                                                     

قارچ

 

۴ عدد متوسط

سیر

 

۲ حبه

زرده تخم مرغ

 

۳ عدد

نشاسته ذرت

 

یک چهارم لیوان

آرد گندم

 

یک چهارم لیوان

هویج

 

۱ عدد متوسط

روغن مایع

 

۴ قاشق غذاخوری

ادویه مخصوص کالباس

 

به اندازه کافی

دستور پخت کالباس خانگی

مرحله اول

ابتدا باید گوشت مرغ را پاک کنیم ، برای این منظور استخوان ها و قسمت های اضافی سینه مرغ را خارج می کنیم ( برای راحتی بیشتر می توانید از فیله مرغ استفاده کنید ) سپس گوشت مرغ را می شوییم و آبکشی می کنیم تا آب اضافی اش خارج شود.

 

مرحله دوم

در این مرحله سیرها را پاک می کنیم و به همراه گوشت مرغ دو مرتبه چرخ می کنیم و داخل یک کاسه جادار می ریزیم. در ادامه تمام ادویه ها را با آسیاب پودر می کنیم سپس به کاسه حاوی گوشت مرغ اضافه می کنیم.

 

مرحله سوم

در این مرحله روغن مایع را به همراه زرده تخم مرغ و نشاسته ذرت  به کاسه حاوی گوشت مرغ اضافه می کنیم و مواد را کمی مخلوط می کنیم سپس یک بار دیگر کل مواد را چرخ می کنیم تا مواد کالباس به طور کامل یکدست شوند.

 

مرحله چهارم 

پس از اینکه چرخ کردن مواد به پایان رسید آرد را کم کم به مواد اضافه کرده و ورز می دهیم تا مایه کالباس منسجم تر شود. در ادامه هویج را به صورت آبپز یا بخار پز می پزیم و به صورت نگینی ریز خرد کرده و به مایه کالباس اضافه می کنیم.

 

مرحله پنجم

در این مرحله قارچ را پس از شستشو به صورت ورقه ای خرد می کنیم و به مایه کالباس اضافه می کنیم. مایه کالباس در این مرحله باید مانند یک خمیر منسجم و نرم باشد اگر خیلی شل بود کمی آرد اضافه کرده و با مایه کالباس ورز می دهیم تا منسجم شود.

مرحله ششم

پس از اینکه مایه کالباس آماده شد آنرا به صورت شکلات پیج داخل یک سلفون مخصوص یا کاور کالباس قرار می دهیم و تا شکل رول به خودش بگیرد ، سپس روی رول را با چند لایه محکم سلفون بسته بندی می کنیم. حالا باید وسایل پخت کالباس را آماده کنیم.

 

مرحله هفتم

یک قابلمه بزرگ حاوی آب را روی حرارت قرار می دهیم تا آب به جوش بیاید سپس یک قابلمه کوچکتر داخل آن بر روی سطح آب جوش قرار می دهیم. حالا رول کالباس را در قابلمه کوچکتر قرار می دهیم تا کالباس به طور کامل پخته شود.

 

مرحله هشتم

زمان پخت کالباس با این روش حدود یک تا یک و نیم ساعت می باشد. پس از اینکه کالباس آماده شد اجازه می دهیم خنک شود سپس آنرا در یخچال فریزر نگهداری می کنیم. به دلیل اینکه این کالباس حاوی مواد نگهدارنده نیست باید فریز شود.

ادویه مخصوص کالباس

کالباس های کارخانه ای به دلیل وجود ادویه ها مختلف طعم بسیار خوب و خوشایندی دارند اگر شما هم می خواهید کالباسی با طعم کالباس های کارخانه ای تهیه کنید باید از ادویه های متنوعی استفاده کنید. ادویه مخصوص کالباس متشکل از دارچین، هل، جوزهندی، نمک، زردچوبه، فلفل سیاه، فلفل قرمز، آویشن، پودر سیر و پودر تخم گشنیز می باشد.

کالباس گوشت

برای تهیه کالباس گوشت کافیست گوشت مرغ را از لیست مواد حذف کنید و به جای آن از ۳۰۰ گرم گوشت چرخ کرده دارای چربی بسیار کم استفاده کنید. برای پخت کالباس گوشت حدودا ۳۰ دقیقه بیشتر از کالباس مرغ زمان نیاز است.

سلفون مخصوص کالباس

برای پخت کالباس سعی کنید از سلفون معمولی استفاده نکنید چون می تواند باعث تولید مواد سمی شود. بهتر است با مراجعه به فروشگاه های لوزام شیرینی فروشی کاور مخصوص کالباس یا سلفون مخصوص کالباس تهیه کنید.

جایگزین نشاسته ذرت

در صورتی که نشاسته ذرت در دسترس نداشته باشیم می توانیم به جای آن از شیرخشک هم استفاده کنیم. البته در صورتی که شیر خشک هم نداشته باشیم می توانیم مقداری مغز نان باگت را خرد کنیم و از آن استفاده کنیم.

امیدوارم لذت برده باشید.

  • مجله سپیدار
  • ۰
  • ۰

مواد لازم برای 4 نفر

 

میگو                                                 500 گرم                                                                       

آب لیمو ترش

 

2 قاشق غذاخوری

روغن زیتون

 

4 قاشق غذاخوری

آرد سفید

 

1 لیوان

آب گازدار

 

1 لیوان

بکینگ پودر

 

1 قاشق چایخوری

پودر سیر

 

1 قاشق چایخوری

پاپریکا

 

1 قاشق چایخوری

فلفل قرمز

 

½ قاشق چایخوری

پودر تخم گشنیز

 

1 قاشق چایخوری

نمک و فلفل سیاه

 

به مقدار کافی

روغن مایع

 

به مقدار کافی

دستور پخت میگو پفکی

مرحله اول

برای تهیه میگو پفکی خوشمزه ابتدا میگوها را پاک می کنیم و رگ سیاه پشت بدن میگوها را خارج می کنیم. در ادامه میگوها را داخل یک کاسه مناسب می ریزیم، سپس روغن زیتون را به کاسه اضافه می کنیم.

 

مرحله دوم

حالا با دست میگوها را زیر و رو می کنیم تا به وسیله روغن زیتون کاور شوند. حتما باید ابتدا میگوها را با روغن زیتون کاور کنیم، چون اضافه کردن آب لیمو ترش و نمک بدون کاور کردن میگوها باعث سفت شدن آنها می شوند.

مرحله سوم

پس از اینکه میگوها را با روغن زیتون کاور کردیم، آب لیمو ترش را به همراه مقداری نمک و فلفل سیاه به کاسه اضافه می کنیم و کمی مواد را ترکیب می کنیم تا با هم یکدست شوند، در صورت تمایل می توانیم کمی زعفران نیز اضافه کنیم.

 

مرحله چهارم

حالا روی کاسه را با سلفون می پوشانیم و به مدت حداقل دو ساعت در یخچال قرار می دهیم تا میگوها طعم دار شود. پس از اینکه میگوها طعم دار شدند، آنها را از یخچال خارج کرده و به سراغ آماده کردن خمیر می رویم.

 

مرحله پنجم

برای تهیه خمیر ابتدا آب گازدار را داخل یک کاسه مناسب می ریزیم، سپس آرد را کم کم اضافه می کنیم. در ادامه بکینگ پودر را به همراه پودر سیر، پاپریکا، فلفل قرمز، پودر تخم گشنیز  مقداری نمک و فلفل سیاه اضافه می کنیم.

 

مرحله ششم

حالا مواد را به آرامی ترکیب می کنیم تا خمیری شبیه به فرنی به دست بیاید. در ادامه یک تابه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و به اندازه ای روغن داخل تابه اضافه می کنیم که میگوها هنگام سرخ شدن در روغن شناور باشند.

 

مرحله هفتم

حالا میگوهای طعم دار شده را داخل خمیر قرار می دهیم و اجازه می دهیم به مدت یک دقیقه درون خمیر باقی بمانند، سپس از خمیر خارج کرده و داخل روغن داغ می اندازیم تا میگوها به طور کامل سرخ شوند.

 

مرحله هشتم

نکته مهم برای پفکی تر شدن میگوها این است که حتما باید اجازه دهیم روغن به طور کامل داغ شود، سپس میگوها را به روغن اضافه کنیم. در ادامه میگوهای پفکی را از روغن خارج کرده و درون توری فلزی قرار می دهیم.

 

مرحله نهم

در صورتی که توری فلزی نداشتیم، می توانیم از دستمال حوله ای برای گرفتن روغن اضافی میگوها استفاده کنیم. در ادامه میگوهای پفکی را داخل ظرف مورد نظرمان می ریزیم و به همراه سس دلخواه سرو می کنیم.

سس مناسب

در کنار میگو پفکی می توانیم از انواع سس های بین المللی استفاده کنیم، که معمول ترین سس در کنار این غذا سس های تارتار و کچاپ می باشند. برای تهیه سس کچاپ و سس تارتار در منزل توصیه می کنیم مطالب زیر را مشاهده نمایید.

امیدوارم لذت برده باشید.

  • مجله سپیدار
  • ۰
  • ۰

مواد لازم برای ۴ نفر

 

نان لواش                                                     

۴ عدد                                                               

سیب زمینی

 

۴۰۰ گرم

پیاز

 

۱ عدد

جعفری

 

۱ دستته متوسط

زردچوبه

 

½ قاشق چایخوری

فلفل قرمز

 

½ قاشق چایخوری

نمک و فلفل سیاه

 

به مقدار کافی

روغن مخصوص سرخ کردنی

 

به مقدار کافی

طرز تهیه سمبوسه ساده

مرحله اول

برای تهیه سمبوسه ساده سیب زمینی ابتدا یکی از سیب زمینی ها را کنار می گذاریم، سپس باقیمانده سیب زمینی ها را به همراه ۲ لیوان آب و ۱ قاشق چایخوری نمک داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم.

 

مرحله دوم

حدود ۴۰ دقیقه زمان برای پخت سیب زمینی ها نیاز است. در همین حین سیب زمینی باقیمانده را پوست می گیریم، سپس به صورت نگینی ریز خرد می کنیم. حالا سیب زمینیخرد شده را با آب سرد به خوبی می شوییم تا نشاسته اضافی روی آن از بین برود.

مرحله سوم

در این مرحله پیاز را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم، سپس یک تابه مناسب روی حرارت قرار می دهیم. در ادامه پیاز خرد شده را به همراه مقداری روغن به تابه اضافه می کنیم و به خوبی تفت می دهیم تا پیاز سبک شود.

 

مرحله چهارم

پس از اینکه پیاز سبک شد، زردچوبه را به همراه فلفل قرمز و مقداری نمک و فلفل سیاه به پیاز اضافه می کنیم و تفت دادن را چند دقیقه دیگر ادامه می دهیم تا عطر ادویه ها خارج شود. در ادامه سیب زمینی خرد شده را به تابه اضافه می کنیم.

 

مرحله پنجم

سیب زمینی های نگینی را به خوبی سرخ می کنیم، سپس نیمی از جعفری خرد شده را به تابه اضافه می کنیم و در حد یکی دو دقیقه دیگر مواد را تفت می دهیم تا با هم ترکیب شوند، سپس تابه را از روی حرارت کنار می گذاریم.

 

مرحله ششم

پس از اینکه سیب زمینی ها آبپز شدند، پوست شان را می گیریم و آنها را درون یک کاسه مناسب می ریزیم، سپس با گوشتکوب به طور کامل له می کنیم. در ادامه باقیمانده جعفری را به کاسه اضافه کرده و با سیب زمینی ترکیب می کنیم.

 

مرحله ششم

در این مرحله تابه حاوی سیب زمینی نگینی را مجددا روی حرارت قرار می دهیم، سپس سیب زمینی له شده را به تابه اضافه می کنیم و مواد را به خوبی تفت می دهیم تا با هم به خوبی مخلوط شده و کاملا یکدست شوند.

 

مرحله هفتم

حالا تابه را از روی حرارت کنار می گذاریم. در ادامه نان های لواش را به صورت طولی با اندازه ۱۰ در ۳۰ سانتی متر برش می زنیم، سپس ۱ قاشق سر پر از مواد سیب زمینی در ابتدا هر نان قرار داده و آنرا به صورت مثلثی جمع می کنیم.

 

مرحله هشتم

پیچیدن سمبوسه سلیقه ای است و می توانیم سمبوسه ها را به صورت لقمه ای نیز بپیچیم. پس از اینکه پیچیدن سمبوسه ها به پایان رسید، یک تابه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و مقداری روغن به تابه اضافه می کنیم.

 

مرحله نهم

بهتر است برای جذب کمتر روغن از روغن مخصوص سرخ کردنی استفاده کنیم و نکته دیگر اینکه باید در ریختن روغن دست و دلباز باشیم و به اندازه ای روغن درون تابه بریزیم که سمبوسه ها هنگام سرخ شدن در روغن شناور باشند.

 

مرحله دهم

حرارت زیر روغن باید کم باشد، ولی روغن باید به طور کامل داغ شده باشد. در ادامه سمبوسه ها را درون روغن داغ می اندازیم و اجازه می دهیم به خوبی سرخ شوند، پس از سرخ شدن یک سمت سمبوسه ها آنها را بر می گردانیم.

 

مرحله یازدهم

در پایان وقتی سمبوسه ها به طور کامل سرخ شدند، آنها را درون توری فلزی یا روی دستمال حوله ای قرار می دهیم تا روغن اضافی شان گرفته شود، سپس در ظرف مناسب می چینیم و به همراه سس دلخواه سرو می کنیم.

امیدوارم لذت برده باشید.

  • مجله سپیدار
  • ۰
  • ۰

مواد لازم برای ۴ نفر

 

باقالا                                               

       

۲ پیمانه                                                                 

شوید خشک

 

۲ قاشق غذاخوری

تخم مرغ

 

۲ عدد

سیر

 

۴ حبه

کره

 

۲ قاشق غذاخوری

نمک و فلفل سیاه

 

به اندازه کافی

روغن و زردچوبه

 

به اندازه کافی

دستور پخت باقالا قاتوق

مرحله اول

برای تهیه باقلا قاتوق ابتدا بهتر است باقالا ها خشک را از شب قبل داخل کاسه ای بریزیم و تا سطح روی آن ها آب بریزیم و کنار بگذاریم تا خیس بخورند و ۲ الی ۳ مرتبه آب آن را تعویض کنیم تا نفخ آن از بین برود و پوست باقالاها راحت کنده شود و نرم شوند.

مرحله دوم

(باقالا تازه نیاز به این خیس خوردن ندارد و زمان پخت نیز زود پخته می شود) باقالاها را آبکش می کنیم و می شوییم و پوست آن ها را می گیریم.سیرها را پوست می گیریم و می شوییم و با گوشتکوب کاملا آن ها را له می کنیم.

 

مرحله سوم

حالا قابلمه ای را روی حرارت کم قرار می دهیم و کره و کمی روغن را داخل آن می ریزیم و اجازه می دهیم تا کره آب شود و سیرهای له شده را داخل قابلمه می ریزیم و تفت می دهیم و باقالاها را نیز به آن می افزاییم و مجددا تفت می دهیم.

 

مرحله چهارم

سپس کمی زردچوبه ،فلفل،شوید خشک و نمک روی مواد می پاشیم و خوب زیر و رو می کنیم و ۴ الی ۵ لیوان آب جوش روی مواد می ریزیم تا کاملا روی باقالاها را بگیرد و درب قابلمه را می گذاریم و حرارت را اول زیاد می کنیم تا آب بجوش بیاید.

مرحله پنجم

بعد حرارت را بسیار ملایم می کنیم تا باقالا ها به مرور زمان پخته شوند. وقتیکه بیشتر آب غذا تبخیر شده بود و حجم کمی آب داخل باقالا قاتوق باقیمانده بود و باقالاها نیز نیم پز شده بودند و کمی گیر داشتند تخم مرغ ها را روی آن ها می شکنیم و (اصلا تخم مرغ ها را هم نمی زنیم)

 

مرحله ششم

مجددا درب قابلمه را می گذاریم و حرارت را کم می کنیم تا باقالاها کاملا بپزند و تخم مرغ ها نیز پخته شود.باقالا که پخته شدند و غذا آب بسیار ناچیزی داشت یعنی باقالاقاتوق پخته شده و آماده است.قابلمه را از روی حرارت بر می داریم و در ظرف می ریزیم و همراه با برنج کته و سیر ترشی نوش جان کنید.

امیدوارم لذت برده باشید/.

  • مجله سپیدار