مجله اینترنتی سپیدار

  • ۰
  • ۰

دلمه  برگ مو ترکیه ای

مواد لازم

  • برنج: یک و نیم پیمانه
  • روغن زیتون: ۵ قاشق غذاخوری
  • پیاز درشت: یک عدد
  • آب لیمو: یک قاشق غذاخوری
  • مغز گردو، بادام با فندق: یک سوم پیمانه
  • نمک و فلفل: به میزان لازم
  • نعنا خشک شده: یک قاشق غذاخوری
  • برگ درخت مو: به تعداد لازم
  • شوید خشک شده: ۲ قاشق غذاخوری

اول از همه باید اعتراف کنیم آنچه باعث طعم خوشمزه دلمه برگ مو، دلمه سبزیجات، دلمه بادمجان و… شده است، انواع ادویه و چاشنی های خوشمزه ای است که به آن اضافه شده است.

طرز تهیه دلمه ترکیه ای

برای تهیه یالانجی دولما با همان دلمه ترکیه ای، ابتدا پیاز درشت را به صورت نگینی خرد کنید. روغن زیتون را در قابلمه یا تابه بریزید. پیاز نگینی شده را در روغن زیتون تفت دهید. برنج را بشویید. بعد از اینکه پیازها کاملا سرخ شدند و از حجم آن ها  کم شد، برنج را به آن اضافه کنید. حالا به مدت ۲ دقیقه برنج را به همراه پیاز تفت دهید. در ادامه گردو، بادام یا فندقی که از قبل آسیاب کرده اید را به این مواد اضافه می کنید.

 

انتخاب این مغزها کاملا سلیقه ای است و بسته به اینکه شما چه طعمی را برای دلمه می پسندید، یکی از آن ها را انتخاب کنید. تفت دادن را بعد از ریختن مغز همچنان ادامه دهید. یک و نیم لیوان آب داغ روی آن بریزید. نمک و فلفل را نیز به آن اضافه کنید. درب قابلمه یا تابه را بگذارید. اجازه دهید به مدت ۵ دقیقه برنج کاملا بپزد و آب آن کاملا خشک شود. یعنی به شکل کته بگذارید دم بکشد. در مرحله بعدی وقتی که برنج پخته شد یا به اصطلاح دم کشید، منتظر بمانید تا خنک شود. آن گاه نعنا و شوید خشک را به مواد اضافه کنید و همه مواد را با هم مخلوط کنید.

در مرحله بعدی، برگ موها را به مدت ۵ دقیقه در آب جوش بجوشانید. این ۵ دقیقه کمک می کند تا برگ مو خیلی نرم شود. حالا برگ موهای داخل آب جوش را آبکش کنید و آن ها زیر آب بگیرید تا سرد شوند.

 

داخل هر برگ یک قاشق از مواد را بریزید و در ادامه دلمه ها را به صورت رولی بپیچید.

دلمه های پیچیده شده را به صورت منظم داخل قابلمه بچینید.

وقتی پیچیدن دلمه ها به اتمام رسید، یک قاشق آبلیمو روی سطح دلمه ها ریخته و قابلمه را تا سطح پوشاندن آخرین دلمه از آب پر کنید. یک عدد بشقاب را بر روی دلمه ها برگردانید. این کار باعث می شود دلمه ها در حال جوشیدن از هم باز نشوند.

در مرحله نهایی طرز تهیه دلمه ترکیه ای درب قابلمه را بر روی آن قرار می دهید و به مدت نیم ساعت اجازه می دهید دلمه ها را با حرارت ملایم بپزند و آب آن ها کاملا خشک شود.

 

امیدوارم لذت برده باشید.

  • ۰۱/۰۱/۱۷
  • مجله سپیدار

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی