_ از آنجا که تهیه پیتزا سریع صورت می گیرد، متخصصین تغذیه آن را جزو غذاهایی که سریع آماده می شوند قرار می دهند. پیتزا را داغ یا سرد میل می کنند. در وعده های اصلی غذا مثل ناهار و شام یا در پیک نیک ها، این غذا استفاده می شود.
_ پیتزا مرغ و قارچ
پیتزا مرغ و قارچ یکی از پیتزاهای لذیذ است و برای افرادی که دوست ندارند در پیتزا آنها ژامبون استفاده شود، پیشنهاد بسیار مناسبی است.برای تهیه پیتزا مرغ و قارچ به مواد زیر نیاز دارید:
سینه مرغ |
1 عدد |
فلفل دلمه ای |
نصف یک عدد
|
قارچ |
۲-۳ عدد
|
ذرت |
۲ قاشق غذاخوری
|
کالباس |
۳-۴ ورق
|
سس کچاپ |
۲ قاشق غذاخوری
|
پیاز |
۱ عدد
|
نمک فلفل آویشن |
به مقدار لازم
|
پنیر پیتزا |
به مقدار لازم
|
خمیر پیتزای خانگی |
به تعداد لازم
|
_ طرز تهیه پیتزای خانگی:
یک عدد پیاز رو با کمی روغن داخل قابلمه تفت بدین تا کمی سبک بشه سینه مرغ رو به پیاز ها اضافه کنید و هر دو طرفش رو با حرارت متوسط خوب تفت بدین تا تغییر رنگ بده و سفید رنگ بشه کمی نمک و فلفل سیاه اضافه کنید و مرغ رو پشت رو کنید تا کاملا یکدست تفت بخوره و بعد آب جوش رو به مرغ اضافه کنید و حرارت رو کم کنید در قابلمه رو بذارید و اجازه بدین مرغ کاملا بپزه
خمیر پیتزای خانگی و آماده مون رو رو صفحه کار به شکل دایره با وردنه به ضخامت دلخواه باز کنید.
قالب پیتزا رو کمی با روغن جامد چرب کنید یا داخل قالب کاغذ روغنی قرار بدین و کمی چربش کنید.
خمیر رو داخل قالب پهن کنید. بسته به ذائقه و سلیقه میتونید خمیر رو نازک یا ضخیم پهن کنید.
یک قاشق سس کچاپ رو روی خمیر بریزین و با پشت قاشق روی خمیر پخش کنید.
_کمی پنیر پیتزا روی سس بریزین(پنیری که در این مرحله اضافه میکنید باعث میشه مخلفات پیتزا به نان پیتزا بچسبند و موقع خوردن جدا نشن اما در استفاده از پنیر زیاده روی نکنید)
روی سس فلفل دلمه ای خرد شده و کالباس خرد شده بریزین.
_مرغ پخته رو ریش ریش کنید یا با چاقو تکه تکه کنید(دلخواه) و روی فلفل دلمه ای و کالباس رو با مرغ بپوشونید.
روی مرغ ها آویشن بپاشین( اودیه اصلی و طعم دهنده پیتزا آویشنه پس حتما از اویشن استفاده کنید)
_کمی ذرت روی مواد بریزین و قارچ های ورقه ای رو روی مرغ ها بچینین( فرقی نداره که از قارچ خام یا قارچ پخته استفاده کنید از هر کدوم که در دسترس تون هست استفاده کنید)
_روی مواد رو با پنیر پیتزا پوشش بدین تا مخلفات پیتزا زیر پوشش پنیر قرار بگیره
روی پنیر به دلخواه میتونید فلفل دلمه ای خرد شده، قارچ ورقه ای، سوسیس یا زیتون ورقه ای برش خورده بچینین.
_یک عدد تخم مرغ رو داخل ظرفی بشکنید و با چنگال بزنید تا کاملا از حالت لختگی خارج بشه و به کمک قلمو با تخم مرغ کناره های خمیر رو رومال کنید و در صورت دلخواه کنجد بپاشین.
فر رو از قبل با دمای ۱۹۰ درجه سانتی گراد روشن کنید تا گرم بشه.
پیتزا رو داخل فر قرار بدین تا بپزه و روی پیتزا طلایی بشه، اگه فرتون گازیه و روی پیتزا به خوبی طلایی نشد چند دقیقه آخر پخت گریل رو روشن کنید اما مراقب باشین تا نسوزه.
_بعد از پخت پیتزا رو از فر خارج کنید و اجازه بدین کمی از حرارت بیفته و بعد به کمک کاتر پیتزا یا چاقوی تیز پیتزا رو هشت قسمت کنید و با سس کچاپ نوش جان کنید.
_نکات پخت پیتزا:
_ مخلفات استفاده شده داخل پیتزا دلخواهه هر کدوم رو که دوست نداشتین میتونین حذف یا با مواد دیگه جایگزین کنید.
_موادی رو که می خواید روی پیتزا بریزید به اندازه ای ریز کنید که در هر برش از پیتزا همه مواد موجود باشه، اگه روی پیتزا رو بیش از حد پر کنید در نهایت پیتزای خیس و غیر تردی خواهید داشت.
_میزان سسی که روی خمیر پهن می کنید به ذائقه خودتون بستگی داره ولی توجه کنید که اگه بیش از حد از سس استفاده کنید خمیر پیتزا خیس میشه، حتما هنگام پخش کردن سس یک و نیم تا دو سانتی متر حاشیه یا فضای خالی بذارید تا هم پیتزا شکل بهتری به خودش بگیره و هم از ریختن پنیر ذوب شده یا بقیه مواد به داخل فر جلوگیری بشه.
_اکثر مواد پیتزا در فر پخته میشن اما بعضی از اون ها مثل گوشت باید قبل از اینکه روی پیتزا فرار بگیرند پخته شده باشن چون زمان پخت پیتزا در فر برای پخت گوشت کافی نیست اگر گوشت خوب پخته نشده را بخورید دچار بیماری میشین پس اگه استیک، بیکن یا مرغ رو برای پیتزا انتخاب کردید قبل از گذاشتن روی پیتزا اونها رو بپزید.
_اگه قالب مخصوص پیتزا نداشتین داخل سینی کاغذ روغنی پهن کنید و کمی با روغن جامد چرب کنید و خمیر پیتزای باز شده به شکل گرد رو روی سینی قرار بدین.
_برای برش پیتزا اگه از کاتر مخصوص پیتزا استفاده کنید کارتون راحت تر و تمیز تر از برش با چاقو در میادبرای سس روی خمیر میتونید از سس کچاپ یا سس کچاپ به همراه انواع طعم های دلخواهتون استفاده کنید مثل تند یا به همراه طعم پیاز و …برای خوشمزه تر شدن و خوب پخته شدن پیتزا بهتره بعد از اینکه تمام مواد رو روی خمیر پیتزا ریختید۲۰ دقیقه اجازه بدید تا پیتزای آماده نشده استراحت کنه و بعد داخل فر بذارید تا نون پیتزا ترد تر بشه پیتزای پر ملات خوبه اما به طوری که حد تعادل رعایت بشه هر چه مواد روی پیتزا بیشتر باشه به زمان پخت بیشتری نیاز داریم که در این صورت ممکنه پیتزا یکنواخت پخته نشه یعنی خمیر بیش از حد پخته بشه در حالی که مواد روی پیتزا خام هستن برای داشتن یک پیتزای ایده آل باید مواد روی اون به اندازه و به صورت پراکنده و یکسان پخش بشهبرای پخت پیتزا حتما فر رو از قبل گرم کنید چون اگه فر گرم نباشه زمان پخت طولانی تر میشه و خمیر پیتزا خشک میشهبرای پیتزا از پنیر پیتزای مرغوب و با کیفیت استفاده کنید،رعایت تمام نکات گفته شده قطعا در تهیه ی پیتزا حرفه ای موثره اما اهمیت نوع پنیرپیتزا غیر قابل انکاره و در واقع مهمترین عامله چرا که میزان کش،گل پنیر،رطوبت،ph و میزان چربی بستگی به کیفیت پنیر پیتزا داره پس در انتخاب نوع و برند پنیر پیتزایی که تهیه می کنید
_دقت کنید چون حتی اگر تمام فوت و فن های تهیه پیتزا رو بدانید یک پنیر پیتزای بی کیفیت به راحتی می تونه تمام زحمت شما رو از بین ببره اگه پنیر پیتزای شما به خوبی کش نمیاد مقدار کمی آب روی پنیر اسپری کنید این کار باعث میشه رطوبت پنیر بیشتر بشه و پنیر بهتر کش بیاد آویشن یک گیاه بسیار قوی برای درمان بسیاری از بیماری هاست که به صروت ادویه برای تهیه بعضی از غذاها از جمله پیتزا مورد استفاده قرار می گیرد یکی از خواص بی نظیر این گیاه برای پوست و مو است.
_این ادویه برای التهاب مزمن بدن، هضم خوب غذا و رفع نفخ و گاز معده و زخم معده، مشکلات قلبی و عروقی، فشار خون، تقویت سیستم ایمنی بدن، خواب آرام و درمان سرطان مفید است آویشن یک منبع عالی از ویتامین K ، آهن، کلسیم، و منگنز به شمار میرود این مواد معدنی نقش بسیار مهمی در سلامت، رشد و تراکم مناسب استخوان ها و کاهش مشکلات استخوانی دارن آویشن خرد شده بر روى سس گوجه یا روى پیتزا بسیار عالى است و از شاخه اون مى توان براى تزیین استفاده کرد.
امیدوارم لذت برده باشید.
- ۰۰/۱۲/۲۲