مواد لازم برای درست کردن ماست خانگی
شیر: ۴ لیوان
ماست: ۴ قاشق غذاخوری
مرحله اول
شیر را بجوشانید (پس از به جوش آمدن شیر حرارت را کم کنید و ۱۵ دقیقه بگذارید شیر بهآرامی بجوشد و آب اضافیاش تبخیر شود). شیر را داخل ظرفی بریزید که برای ماست در نظر گرفتهاید و اجازه دهید شیر کمی خنک شود. (در زمان اضافه کردن ماست، شیر باید به اندازهای گرم باشد که انگشتتان گرما را حس کند اما نسوزد.)
مرحله دوم
مقداری از شیر را داخل کاسهای بریزید و با ماست مخلوط کنید؛ سپس آن را به بقیه شیر اضافه کنید و با قاشق بهآرامی هم بزنید تا خوب ترکیب شود. (این روش برای حل شدن بهتر ماست است.)
نکته
ظروف سفالی یا لعابی آب ماست را بهتر جذب میکنند؛ بنابراین اگر ظرف سفالی یا لعابی در دسترس دارید از آن استفاده کنید.
مرحله سوم
در ظرف را ببندید و ظرف ماست را با پارچه تمیز خوب بپوشانید و در جای گرمی بگذارید. بسته به گرمای محیط ۸ تا ۱۲ ساعت زمان برای بستن ماست لازم است؛ پس از اینکه ماست بسته شد ظرف را در یخچال قرار دهید تا سرد شود.
نکات و فوت و فن ها
_اگر ماست آب انداخت و تکهتکه شد یعنی شیر زیاد داغ بوده یا ماست خیلی سرد بوده یا مایه ماست کمتر از مقدار لازم بوده است.
_ هرچه چربی شیر بیشتر باشد ماست خانگی شما سفتتری خواهید داشت.
_ از شیری استفاده کنید که مواد نگهدارنده نداشته باشد.
_ برای تهیه ماست شیرین مخصوص دسر میتوانید همزمان با اضافه کردن ماست به شیر، مقداری شکر نیز به شیر اضافه کنید.
_ قبل از این که از مایه ماست استفاده کنید مطمئن شوید که مایه شیرین باشد در غیر این صورت ماستی که به دست میآید زیاد شیرین نخواهد بود.
_زمانی که مایه را اضافه میکنید، دمای شیر حدود ۴۰ درجه باید باشد.
_ اگر ظرف لعابی یا سفالی در دسترس نداشتید از ظرف شیشهای یا روحی استفاده کنید.
_معمولا ماستی که در خانه تهیه میکنید، ماندگاری نسبتا کمتری از ماستهای بازاری دارد.
_اگر ماست آب انداخت، دور نریزید سعی کنید با کمی هم زدن آب را داخل ماست جذب کنید.
_ترش شدن ماست به خاطر دمای بالای شیر، تازه نبودن مایه، زیاد بودن مایه ماست و زمان تخمیز طولانی است؛ و بیمزگی ماست به علت کمتربودن دمای شیر، تازه بودن مایه ماست، شیرین بودن مایه ماست.
امیدوارم لذت برده باشید.
- ۰۰/۱۲/۱۶