مجله اینترنتی سپیدار

  • ۰
  • ۰

مواد لازم جهت تهیه پنیر خانگی با سرکه و ماست

 

شیر

دو کیلو

 

ماست

یک لیوان

 

سرکه

یک چهارم لیوان

 

نمک

یک قاشق غذا خوری

 

خامه (درصورت تمایل)

یک قاشق غذا خوری

 

آماده سازی:

 

زمان پخت:

 

مجموع زمان پخت:

 

 

طرز تهیه پنیر خانگی با سرکه و ماست 

شیر را ۱۰ دقیقه بجوشانید.

ماست را با قاشق هم زده و به شیر در حال جوش اضافه کنید.

سپس سرکه و نمک را هم اضافه کنید و هم بزنید.

وقتی شروع به بریده شدن کرد، اجازه دهید چند دقیقه بجوشد.

سپس داخل آبکشی پارچه ای نخی و تمیز بیندازید.

 

نکته : 

پارچه نه خیلی نازک باشد و نه خیلی ضخیم.

آب کش را روی ظرفی قرار داده و بریده های شیر را داخل آن بریزید.

پارچه را جمع کرده و یکی دو ساعت رویش جسمی سنگین بگذارید تا آبش کامل برود.

می توانید کاسه یا قابلمه ای را پر آب کرده و رویش بگذارید.

داخل آب پنیر نمک بریزید و پنیر را داخلش بگذارید.

در یخچال نگهداری کنید، تا یک ماه ماندگاری دارد.

 

نکته

می توانید ابتدا پارچه را گره زده و آویزان کنید تا آب اضافی اش برود.

سپس در آبکش قرار داده و رویش وزنه سنگین بگذارید.

مواد لازم برای پنیر دوم

شیر پر چرب ۳ لیوان

ماست  ۴ قاشق

آب لیمو  ۲ قاشق

زیره  یک قاشق غذاخوری

 

دستور تهیه 

قابلمه شیر را روی حرارت ملایم بگذارید و نمک و زیره را به ان اضافه کنید.

شیر را روی شعله ملایم مرتب هم بزنید تا ته نگیرد.

نگذاری شیر بجوشد، اولین حباب های جوش که دیده شد ماست را اضافه کرده و هم بزنید.

شعله را خاموش کرده و آب لیمو را اضافه کنید.

چند دقیقه اجازه دهید تا شیر بریده شده و دلمه دلمه شود.

پارچه ای تمیز و نخی را روی آبکش پهن کنید.

آب کش را روی ظرفی قرار داده و بریده های شیر را داخل آن بریزید.

محتویات قابلمه را داخل پارچه بریزید و کمی فشار دهید.

به صافی یا آبکشی که می خواهید پنیر فرم آن را بگیرد منتقل کنید.

رویش جسمی سنگین بگذارید.

بعد از ۲ ساعت در آب پنیر خنک شده قرار داده و در یخچال نگهداری کنید.

۴۸ ساعت استراحت دهید و سپس میل نمایید.

بهترین زمان مصرف پنیر

بهترین زمان مصرف پنیر وعده شام است.

خوردن پنیر به تنهایی ممنوع

خوردن نان و پنیر به تنهایی در صبحانه بلغم زا است.

فرد دچار رخوت و سستی، بیحالی و خواب آلودگی، کندی در یادگیری و کاهش تمرکز ذهن می شود.

پنیر را با چه مواد غذایی بخوریم؟

پنیر را حتما با گردو یا زیره یا سیاه دانه یا آویشن میل کنید.

پنیر را نباید با بادام مصرف کرد، زیرا موجب فساد در معده شده و در تشکیل سنگ کلیه موثر است.

پنیر طبع سرد دارد و نباید با گوجه، خیار و هندوانه که تب سرد دارند، خورده شود.

 

اگر مایل هستید پنیر را با خیار، گوجه یا هندوانه بخورید، حتما به همان میزان گردو میل کنید.

بهتر است پنیر را خودتان تهیه کنید تا از سالم بوده آن اطمینان حاصل کرده و با لذت نوش جان کنید.

 

امیدوارم لذت برده باشید.

  • ۰۰/۱۲/۱۵
  • مجله سپیدار

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی