مجله اینترنتی سپیدار

  • ۰
  • ۰

معرفی جزیره های جنوب ایران

ایران کشوری برای تمام سلایق! ایران هم برای افرادی که قصد ماجراجویی و طبیعت گردی دارند گزینه مناسبی محسوب می شود و هم برای کسانی که قصد بازدید از جاذبه های تاریخی و فرهنگی را دارند می تواند انتخاب خوبی باشد. اما ما در ایران مطلب از مجله ی گردشگری الی گشت قصد داریم تا درباره جزیره های جنوب ایران صحبت کنیم، شاید جالب باشد برایتان بدانید که برخلاف شمال کشور که تنها ۱ جزیره به نام «آشوراده» وجود دارد، در جنوب کشور نزدیک به ۳۰ جزیره در نزدیکی خلیج فارس واقع شده است که به دو دسته جزایر مسکونی و غیر مسکونی تقسیم می شود. با ما در ادامه همراه باشید تا به معرفی بهترین جزیره های جنوب ایران بپردازیم.

جزیره ناز

یکی از جزایر ایران که می توان گفت با تمام سواحل ایران تفاوت دارد جایی نیست جز ناز! این جزیره با تمام ساحل هایی که تا به حال دیده اید تفاوت دارد و در هنگام جزر باریکه ای از شن های درخشان در آن نمایان است که سه صخره از آب آن بیرون آمده است.

در زمان جزر با پس روی کامل آب دریا برای مدت زمان کوتاهی باریکه ای از خشکی جزیره ناز را به ساحل قشم وصل می کند.

هرچند زمان این اتفاق کوتاه است، اما در همین مدت مسافران با ورود به جزایر ناز می توانند از بالای ارتفاعات، تنگه هرمز، جزیره لارک را تماشا کنند.

جالب است بدانید که جزایر ناز جزو ژئوپارک جهانی قشم و یکی از عجایب هفتگانه این جزیره به شمار می روند. به گفته بسیاری از کارشناسان این منطقه در گذشته محلی برای استراحت ماهی گیران بوده است.

جزیره قشم

 

جزیره‌ی قشم که به عنوان بزرگ‌ترین جزیره‌ی ایران و خلیج فارس شناخته می‌شود، یکی از جزایر استان هرمزگان است و در تنگه‌ی هرمز قرار دارد. جزیره‌ی قشم در طی سالیان اخیر به عنوان یکی از مقاصد برتر توریستی در ایران شمرده می‌شود. اگر بخواهیم موقعیت جزیره‌ی قشم را از لحاظ جغرافیایی بررسی کنیم باید بگوییم این جزیره از شمال به بندرعباس، از شمال شرقی به جزیره‌ی هرمز، از شرق به جزیره‌ی لارک، از جنوب به جزیره‌ی هنگام و از جنوب غربی به جزایر تنب بزرگ و کوچک و ابوموسی محدود می‌گردد

 

ژئوپارک۱ قشم نخستین ژئوپارک در خاورمیانه است، این منطقه از غرب به روستای طبل و سلخ، از غرب به روستای گوری و کانی، از شمال به ساحل شمالی و از جنوب به ساحل جنوبی منتهی می‌شود. کوه‌ها، دشت‌ها، دره‌ها و سواحل این منطقه در نوع خود کم نظیرند. به غیر از حضور گونه‌های کمیاب و در خطر انقراض، شاهد وجود پدیده‌های نادر زمین شناسی نیز هستیم. از خصوصیات منحصر بفرد این ژئوپارک مجسمه‌های طبیعی و نقش برجسته‌های پراکنده، سطوح تخت و صفه‌های متعدد در ارتفاعات، ستون‌های به وجود آمده از فرسایش و تندیس‌های شگفت انگیز را می‌توان نام برد. ژئوپارک قشم دارای ۲۵ ژئو سایت است: بام قشم، تنگه‌ی چاه کوه، دره‌ی تندیس‌ها، دره‌ی ستارگان، کاسه سلخ، دره شور، دولاب، کوه نمکدان، کورکورا کوه، جنگل حرا، کریان، موزه‌ی ژئوپارک، جزایر ناز، ساحل کرق، دره قاضی، چاکویر، بصیرا، باسعیدو، خلیج دیرستان، صخره‌ی خرچنگ‌ها، روستای لافت، غار خُربَس، تالاب پرندگان دو کوهک، …

جزیره هرمز

جزیره هرمز را جزیره کوچک خلیج فارس می‌نامند. این جزیره مکانی است پر از رنگ‌های مختلف همراه با آب با یک فرهنگ کاملا متفاوت به گونه‌ای که هنگام ورود به آن انگار وارد یک سیاره‌ای دیگر شده‌اید. به جرات می‌توان گفت جزیره هرمز جزیره رنگ‌ها و شگفتی‌ها می‌باشد که از دل دریا بیرون زده است. این جزیره دیدنی‌های زیادی از خاک‌های رنگی تا معماری عجیب را دارا می‌باشد که هر گوشه آن یک داستانی شگفت انگیز برای شنیدن و طرحی برای دیدن را دارد. جالب است بدانید که خاک هرمز را می‌توان در هفتاد رنگ دید. خاک خوراکی جزیره هرمز یکی از شگفتی های این جزیره می باشد. این منطقه فقط یک جزیره نیست می‌توان گفت سرزمین شگفتی‌ها است.

جزیره لاوان

 

سواحل مرجانی و بکر یکی از برجسته‌ترین ویژگی‌های گردشگری جزیره لاوان است. با وجود فعالیت شرکت نفت لاوان که باعث شلوغ شدن این جزیره و رونق اقتصادی شده‌ است؛ همچنان سکوت در سواحل زیبای آن و حومه‌ جزیره برقرار است.

پس از گردش و اقامت در لاوان، رفتن به جزیره‌ مارو و گشت‌وگذار بر فراز تپه‌ آن خالی از لطف نیست. مارو که روی نقشه با عنوان شیدور درج شده است (مارو نام معروف در میان محلیان منطقه است)؛ در شرق لاوان واقع شده و قابل سکونت نیست. برای رفتن از لاوان به مارو، با قایق ۲۰ دقیقه زمان نیاز دارید. برای سهولت بهتر است با همان قایقی که شما را به لاوان آورد، برای رفتن به مارو هماهنگ کنید؛ چراکه ممکن است همیشه وسیله مهیا نباشد.

در مارو هیچ امکاناتی وجود ندارد. این جزیره‌ کوچک روی تپه ای واقع شده است که بالای آن به همه جای این جزیره‌ کوچک مشرف است. سواحل مارو شنی، صخره‌ای، مرجانی و کاملا بکر است. اگر علاقه‌مند به اقامت در این جزیره می‌باشید، باید تمام وسایل مورد نیاز را با خود ببرید. برای اقامت شبانه باید کمپ بزنید و شبی را در طبیعت سپری کنید. در گذشته مارو به مارهای فراوانش شهرت داشت و به همین دلیل مارو نام گرفته بود؛ اما امروز خبری از مارها در جزیره نیست.

مارو منطقه ای حفاظت شده با گونه‌هایی کمیاب از لاک‌پشت‌ها است. رعایت نکات بهداشتی از قبیل باقی نگذاشتن زباله‌ای در طبیعت، به‌خصوص مواد پلاستیکی و پرهیز از سر و صدای بلند در فصل تخم‌گذاری لاک‌پشت‌ها، این منطقه را مصون نگه می‌دارد و مانع آسیب دیدن اکوسیستم مارو می‌شود. از دیگر گونه‌های حیات وحش منطقه می‌توان پرستوی دریایی، حواصیل، مار سمی و دلفین‌ها را نام برد.

جزیره هنگام

 

هنگام یک جزیره گردشگری است که از سه بخش هنگام جدید (ماشی)، هنگام کهن و روستای غیل ساخته شده است. این جزیره ۷۵۰ نفر جمعیت دارد که همگی در هنگام جدید زندگی می‌کنند و هنگام کهن را خالی از سکنه رها کرده‌اند. با سفر به جزیره هنگام احساس می‌کنید وارد دنیای پیش از اختراع اینترنت شده‌اید.

هنگام سفر به جزیره هنگام حتما با دوستان و همسفران زمانی را برای بازید از سواحل جزیره اختصاص دهید، جایی که آرامش تک تک اعصاب بدنتان را در بر می‌گیرد و روحتان به پرواز در می‌آید! آدم در سواحل هنگام دلش می‌خواهد همه تنش گوش شود و خود را به صدای امواج بسپارد علت اینکه سواحل هنگام شبیه به رویایی واقعی هستند، دست نخورده بودن آن‌هاست.

هنگام نوار ساحلی طویلی دارد که برخی از آن‌ها امکانات تفریحی محدودی دارند، اما اکثرشان بکر و دست‌نخورده هستند، انگار که دریا ماسه‌های ساحل هنگام را از هر گونه رد و نشانی خالی می‌کند تا برای رد پای شما آماده باشد.


 

جزیره مینو

 

 در این جزیره مضیفی( اتاق پذیرایی مردمان عرب استان خورستان از مهمانان خودشان هست که به طور کامل از نی ساخته شده‌است در این اتاق‌ها می‌توانید طعم اصی غذاهای عربی و جنوبی مانند ماهی شکم پر و دیگر غذاهای عربی و همچنین قهوه عربی را تجربه کنید.) به قدمت چند هزار سال وجود دارد. همان طور که می دانید ساختن مضیف یا مهمانخانه مخصوص از سنت های قدیمی مناطق اعراب نشین است. از آنجایی که این مضیف ها تنها با نی ساخته می شوند، قدمت چندهزار ساله مضیف حاج عبدالله نورانی همه را شگفت زده کرده است. از قدمت آن که بگذریم، ساختار منحصربه فرد و جالبش توجه بسیاری از گردشگران را به خود معطوف کرده است. یعنی تصور کنید با تفریح در جزیره ای که در احاطه رودها و نهرها است چه لحظات ماندگاری را سپری خواهید کرد، حالا با اقامت در یکی از مضیف هایش به سفری در زمان می روید؛ به دوران قبل از میلاد و دوره سومری ها می روید که مردم ساکن در کنار تالاب ها و رودها منازل خود را از نی می ساختند.

 این جزیره ۵ نهر اصلی جریان دارد و این نهرها یا از رودخانه جرف منشعب شده اند و یا اروند رود. این جزیره کوچک به خاطر همین بکر بودن طبیعت و ساده زیستی مردمش پاتوق خرمشهری ها و آبادانی ها شده است.
در این جزیره سواحل، تفرجگاه و اسکله های متعددی وجود دارد که زمینه تفریح و سرگرمی مهمانان را فراهم می کند. مهمانان می توانند به همراه محلی ها ماهیگیری کنند یا داخل اروند رود گشتی بزنند و یا برای پیاده روی به نیزارها و نخلستان ها بروند. در فصل های سرد پرنده های مهاجر به نخلستان های جزیره مینو پناه می آورند و برای همین حیات وحشش مهمانان زیادی را جلب خود می کند. حقیقت جالبی درباره نخل های این جزیره وجود دارد، بعضی از نخل های بی سر را در داخل جزیره مینو می بینید که در واقع زخم خورده های جنگ تحمیلی هستند.
در روزهایی که در جزیره مینو و به همراه مردم محلی زندگی می کنید می توانید بستنی محلی، قهوه عربی، مچبوس، کبه و غذاهای دریایی محلی مثل ماهی شکم پر، میگو، قلیه ماهی و ماهی کباب میل کنید. البته در منوی مضیف حاج عبدالله انواع پیتزا نیز وجود دارد. این جزیره به هنگام غروب به اوج زیبایی خود می رسد و می توانید غروب را در قاب های مختلف و زاویه های متفاوتی ثبت و ضبط کنید.

جزیره هندورابی

جزیره هندورابی با وجود مساحت ۲۳ کیلومتر مربعی، جاذبه‌های زیادی را در خود جا داده است. اگر اهل طبیعت‌گردی باشید، محال است بتوانید از سواحل و صدای مرغان دریای که صبح‌ها شما را بیدار می‌کنند به سادگی بگذرید. اگر هم اهل تفریحات آبی هستید، هندورابی یکی از خلوت‌ترین و بهترین مناطقی است که می‌توانید روی آن حساب کنید. مهم‌ترین جاذبه‌های این جزیره جمع و جور را می‌توان شامل موارد زیر دانست:

روستا هندورابی

در این جزیره یک روستا به همین اسم وجود دارد که دیدن آن خالی از لطف نیست. خانه‌های این روستا از جنس مرجان، سنگ و گچ به رنگ سفید ساخته شده که شکل متفاوتی به روستا بخشیده است. جمعیت ۱۹۱ نفری روستا طبق سرشماری سال ۱۳۹۵ شامل ۱۴۱ مرد و ۵۰ زن هستند که شغل بیشتر آن‌ها ماهیگیری و غواصی است. مردم این روستا عرب زبان هستند و برخی از آن‌ها به زبان فارسی هم آشنایی دارند. این روستا همچنین دارای درمانگاه، سوپر مارکت و مدرسه و مسجد است.

در اطراف روستای هندورابی، دو روستای تاریخی به نام الدورات و الصرا قرار گرفته است. این دو روستا که در حال حاضر بخش‌های زیادی از آن‌ها تخریب شده است، روزگاری پایگاه نظامی پرتغالی‌ها بوده است.

 

امیدوارم لذت برده باشید.

  • ۰۰/۱۲/۰۷
  • مجله سپیدار

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی