طرز تهیه شله زرد نذری
مقدار موادی که در اینجا برای شما میگوییم برای طرز تهیه شله زرد نذری مجلسی برای ۵۰ نفر است. شما برای تهیه شله زرد زعفرانی مجلسی به تعداد بیشتر میتوانید این مواد را به نسبت تعداد نفرات چند برابر کنید. یا اینکه برای نفرات کمتر مقدار را کمتر کنید.
مواد لازم برای ۵۰ نفر
برنج مرغوب ترجیحا نیم دانه و خرد: ۱۰ لیوان فرانسوی دستهدار
آب: ۵۰ لیوان فرانسوی دستهدار
شکر: ۲۰ لیوان فرانسوی دستهدار
خلال بادام: ۲ و نیم لیوان فرانسوی دستهدار
کره: به مقدار دلخواه
زعفرام آسیاب و دم شده: ۵ لیوان فرانسوی دستهدار
پودر هل: ۳ قاشق چایخوری
گلاب: ۵ لیوان فرانسوی
خلال پسته، خلال بادام و دارچین برای تزیین به مقدار دلخواه
مرحله اول؛ خیس کردن و پختن برنج:
برنج را بشورید و از شب قبل خیس کنید. برنج را داخل قابلمه بریزید و شش فنجان آب روی آن بریزید. بعد از به جوش آمدن آب و برنج حرارت را کم کنید تا برنج به آرامی بپزد. برنج باید کاملا بپزد و وا برود و به اصطلاح شفته شود.
مرحله دوم؛ بار گذاشتن شله زرد:
بعد از حدود یک ساعت شکر را اضافه کنید. سپس کره و نصف مقدار زغفران را اضافه میکنیم. شعله گاز باید بسیار ملایم باشد و شله زرد تا مرتب هم بزنید تا ته نگیرد. مقدار آب شله زرد بستگی به نوع برنج دارد اگر مقدار آب کم بود می توانید به برنج آب اضافه کنید. و اگر مقدار آب شله زرد زیاد بود صبر کنید تا آب شله زرد به خوبی بخار شود. اما یادتان باشد تا قبل از اضافه کردن شکر به برنج به آن آب اضافه نکنید. چون خود شکر آب میاندازد.
مرحله سوم پختن و جا افتادن و تزیین شله زرد:
کل زمان لازم برای پخت شلهزرد ۲ تا سه ساعت است. زمانی که شلهزرد به غلظت دلخواهتان رسید هل، بقیه زعفران، گلاب و خلال بادام را اضافه کنید.
نکته:
سعی کنید حتما از برنج نیم دانه ایرانی استفاده کنید که شله زردتان جلوه ای زیبا و طعمی خوشمزه به خود بگیرید.
امیدوارم طاعات و عبادات شما عزیزان مورد درگاه احدیت قرار بگیرد.(التماس دعا)
- ۰۰/۱۰/۱۳