عملکرد واکسن سینوفارم چگونه است ؟
واکسن سینوفارم سبب تحریک سیستم ایمنی بدن برای تولید آنتی بادی های متصل شونده به پروتئین های سطح ویروس که پروتئین های Spike نامیده می شوند.
برای تولید این واکسن، واریانتی از ویروس که بیشترین قابلیت تکثیر را در سلول های کلیه میمون داشتند را انتخاب کرده و ویروس را تکثیر کردند.
سپس ماده شیمیایی به نام بتا-پروپیولاکتون به آن ها زدند که با اتصال به ژن های ویروس باعث از کار انداختن آن ها شد. کروناویروس های غیرفعال شده توان تکثیر خود را از دست داده اما پروتئین های آن ها (پروتئین های Spike) سالم و دست نخورده باقی می مانند. سپس ویروس را با ترکیبی برپایه آلومینیوم ترکیب کرده که سبب افزایش پاسخ ایمنی بدن می شود.
به دلیل غیرفعال بودن ویروس در واکسن سینوفارم، پس از تزریق آن به بدن، ویروس ها توسط سلول های شناساگر آنتی ژن بدن بلعیده می شود.
همچنین سلول های T کمکی نیز با شناسایی قطعه های ویروس و اتصال به آن ها،ویروس را از بین می برند. همچنین ممکن است سلول های B با ویروس های غیرفعال شده روبه رو و به پروتئینهای سطحی ویروس متصل شوند.
پس از اتصال سلول های B، ویروس به داخل آن ها بلیعده شده و قطعات آن در سطح سلول های B نمایان می شود. در این زمان سلولهای T کمکی نیز به این قطعات متصل شده و سلول هاب B فعال می شود و در نتیجه آنتی بادی ها تکثیر می یابند.
زمانیکه فرد توسط واکسن سینوفارم واکسینه می شود، سلول های B از طریق تولید آنتی بادی ها یا مانع از ورود ویروس به بدن توسط اتصال به پروتئین های Spike می شوند و یا از راه های دیگر ویروس را از بین می برند.
مطالعات بالینی واکسن سینوفارم نشان داده که این واکسن از افراد در مقابل Covid-19 محافظت کرده اما هنوز اطلاعاتی در مورد مدت زمان حفاظت آن در درست نیست.
پزشکان توصیه می کنند هر واکسنی که تاییدیه مجامع بین الملل را دارد و در دسترس ما قرار دارد را تزریق کنیم و سلامتی خود را یه خطر نیندازیم.
امیدوارم لذت یرده باشید.
- ۰۰/۱۰/۰۵